«Into the Wild»-bussen flyttes

Bussen, der filosofen og eventyreren Christopher McCandless bodde – og døde – i 1992, ble i juni i år flyttet med helikopter. Da hadde den stått siden 1960-tallet langs en avsidesliggende sti kalt Stampede Trail. Det ikoniske bussvraket – kjent fra boken og filmen «Into the Wild» – skal antagelig stilles ut på det naturvitenskapelige museet i Fairbanks i Alaska, melder NTB.

Into the Wild Bus
Foto: Jillian Rogers / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Slutt på 20th Century Fox

  Walt Disney har avsluttet bruken av et av underholdningsbransjens mest kjente merkenavn, 20th Century Fox. Disney kjøpte studioene fra Rupert Murdoch i fjor for over 71 milliarder dollar, og nå er de døpt om til 20th Television (NTB).

  20th Century Fox logo
  Foto: VALERIE MACON / AFP/Scanpix
 • Tate-musea seier opp fleire hundre

  Kunstmuseet Tate Modern i London og systermusea i London, Liverpool og St. Ives seier opp halvparten av dei tilsette på kommersiell side. Det er snakk om 313 stillingar i butikkane, kafeane og restaurantane til musea, skriv The Guardian.

 • Göran Forsmark er død

  Den svenske skuespilleren Göran Forsmark er død, 65 år gammel. Det melder Aftonbladet. Han har spilt i over 100 film- og TV-roller. Han er kjent fra blant annet «Jägarna»og «Skärgårdsdoktorn».