NRK Meny
Normal

"I've Got A Feeling"

Et av numrene på albumet ”Let It Be” var satt sammen av to forskjellige låter – den ene skrevet av Paul McCartney, den andre av John Lennon. Til sammen dannet de "I've Got A Feeling".

Hør: Historien bak I've Got a Feeling

Mens Paul McCartneys sang var glad og optimistisk, var John Lennons preget av et hardt år med skilsmisse fra Cynthia Powell, arrestasjon på grunn av narkotikabesittelse og depresjoner over at kjæresten Yoko Ono spontanaborterte og over The Beatles generelt.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, vokal

John Lennon: Gitar, vokal

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer

Billy Preston: El-piano

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.