NRK Meny
Normal

"I Don't Want to Spoil the Party"

The Beatles var invitert på fest, men John Lennon var irritert. I stedet for å gå på fest, skrev han ei låt og kalte den "I Don't Want to Spoil the Party".

Hør: Historien bak I Don't Want to Spoil the Party

På "I Don't Want to Spoil the Party" viser John Lennon mer av sin indre smerte. I låta er han på en fest, og venter på at kjæresten skal komme. Når det blir klart at hun ikke kommer, bestemmer han seg for å dra fra festen, framfor å ruinere den.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, kor

John Lennon: Akustisk gitar, vokal

George Harrison: Gitar

Ringo Starr: Trommer, tamburin

Hør: Historien bak I Don't Want to Spoil the Party

Tilbake til The Beatles komplett

 

 

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: