Hopp til innhold

«Hvordan er min aura?»

Prinsesse Märtha Louise inviterte stjerneskuespilleren Vince Vaugn til engleskole.

Skavlan med Vince Vaughn og prinsesse Märtha Louise
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se klippet: – Du kan komme til engleskolen når som helst, frister Märtha Louise Hollywood-kjekkasen Vince Vaughn.

Spørsmålet kommer fra et av Hollywoods heteste navn for øyeblikket. Vince Vaughn er kommet for å snakke om sin nye film «Trøbbel i paradis», men i fredagens Skavlan er det et annet paradis som opptar superstjernen. På andre siden av scenen sitter prinsesse Märtha Louise, som akkurat har fortalt om sin nye englebok, og om sitt møte med engler.

– Jeg har fått oversatt bak scenen her at dere har gitt ut bok, gratulerer med det. Jeg har hørt litt hva det dreier segom. Jeg er nesten litt redd for å spørre, men hvordan er min aura? spør han prinsessen og hennes medforfatter, Elisabeth Samnøy.

– Fredrik og jeg skal snakke litt sammen, så kan dere avgjøre det etterpå, flørter Vaughn til latter fra salen.

Sjarmerende Vaughn

Filmen hans dreier seg i stor grad om å stoppe opp i hverdagen, og å finne tid til seg selv og til andre. Vaughn trekker paralleller til prinsessens lære.

– Det er viktig bare å være sammen og ha det moro. Le sammen. Livet kan gå fort og hvis du ikke er forsiktig, stopper opp og ser deg rundt, kan du gå glipp av det, sier han.

– Det vi har snakket om er hvor vi har våre auraer, om den er langt ute eller nær oss. De fleste i deres bransje, i film og i TV - og jeg i prinsessebransjen - har våre auraer langt ute, det tror jeg også gjelder dere.

(Saken fortsetter under bildet)

Skavlan med Vince Vaughn og prinsesse Märtha Louise

Vince Vaughn hadde stor moro med prinsessens aura.

– Så vi sitter her og drukner i auraer? spør Skavlan.

– Vi har møter der vi deler energien, og vi føler på hverandres auraer. Da er det viktig å ta med seg sin egen aura, ikke alle andres, sier prinsessen.

Men Vince Vaughn, som så langt har sett noe betuttet ut, men er han kan oversette fra Märthas englebok.

– Ikke bruk andres energi til å tilfredsstille deg selv. Det er en illusjon. Har jeg rett, damer?

– Veldig bra. Du kan komme når som helst, sier prinsessen.

At prinsesse Märtha Louise er ute med ny bok om engler kan neppe kalles en nyhet. Hun har de siste ukene turnert i norske medier og snakket om sitt møte med sin egen engel, om at hun fryktet å finne ondskap i seg selv.

Sammen med skrivekollega Elisabeth Samnøy stilte hun opp til innspilling av fredagens Skavlan. Emnet til tross, prinsessen maktet å holde seg fra å være selvhøytidelig.

Se video her (saken fortsetter nedenfor):

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Finn din egen engel

Praten med Fredrik Skavlan er både utvungen og fri, selv om programlederen flere ganger forsøker å lokke prinsessen ut på glattisen.

Han sammenlikner Samnøys egen engel med Albert Åbergs hemmelige venn Skybert, om de er i studio akkurat nå, og om de er nakne og spiller harpe.

– Det som er viktig er at du finner din engel på akkurat din måte, sier prinsessen.

– Hvordan er din? kontrer Skavlan.

– Det er ikke viktig. Det viktige er at den er din. Om den er naken eller ikke spiller ingen rolle, sier Märtha.

Boken er av forfatterne beskrevet som en selvutviklingsbok, en skattejakt i seg selv.

Kulturstrøm

 • Salman Rushdie om angrepet: – Voldsomt

  Forfatter Salman Rushdie har gitt sitt første intervju etter angrepet i New York i fjor. –Det var et voldsomt angrep, sier han til avisen The New Yorker.

  Rushdie holdt et foredrag om kunstnerisk frihet, da han ble angrepet med kniv på scenen. Forfatteren har mistet synet på det ene øyet, og har fått nedsatt førlighet i den ene hånden. Til avisen forteller han at han skriver litt saktere etter angrepet. Nå i vår er Salman Rushdie aktuell med boken «Seiersbyen», som kommer på norsk i mars.

  Salman Rushdie
  Foto: Hallgrim Haug / NRK Brennpunkt
 • Besøksrekord for Deichman

  Bibliotekene i Oslo hadde 4,6 millioner besøkende i 2022. Det er en økning på 1,5 millioner sammenlignet med normalåret 2019. I tillegg fikk bibliotekene 48 000 nye lånere.

  I året som gikk bidro Deichmans 24 biblioteker, spesialavdelinger og pilotprosjekter til veksten. Det nye hovedbiblioteket er hovedgrunnen til den store veksten, men også nyoppussede lokalbibliotek bidro til at flere bruker Oslos folkebibliotek.

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Altasaken har artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd».(NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon

Flere kulturnyheter