NRK Meny
Normal

–Hun er ganske tøff, litt som meg

Skuespiller Polly Lahr elsker rollen som krimetterforsker Sonja Babita Kumar i NRKs storsatsning på radio denne høsten - hørespillet «Christiania».

Skuespiller Polly Lahr spiller rollen som krimetterforsker Sonja Babita Kumar i NRKs storsatsning på radio denne høsten - hørespillet «Christiania».

Polly Lahr i NRKs radioteaterstudio, under innspillingen av en scene der hun blir truet med kniv.

Polly Lahr spiller rollen som den pliktoppfyllende og arbeidsomme unge kvinnen, som tidligere har jobbet som journalist i Dagbladet. Men på grunn av en vanskelig opplevelse i avisen, slutten hun i jobben.

Moro å spille tøffing

Hun har fortsatt et stort engasjement, og derfor har hun begynt å jobbe i etterforsknings-teamet, som løser vanskelige saker i NRK Radioteatrets krimserie «Christiania».

Polly Lahr i studio på NRK

Polly Lahr spiller inn replikker til radiokrimmen 'Christiania'.

Foto: Hilde Bruvik / NRK

Hun er tøffere enn meg selv, håndeterer våpen, og er heller ikke mørkredd, sier Polly Lahr.

Sammen med sine skuespillerkollegaer er hun i NRKs radioteaterstudio for å spille inn en av episodene til serien.

Det gjelderå stå tettest mulig sammen, rundt mikrofonen, for at det skal bli godt og hørevennlig radioteater.

Ofte tett og intimt

Trengselen foran mikrofonen er faktisk ikke så veldig mye annerledes enn hva Polly ellers er vant med som skuespiller, synes hun.

– Vi står tett sammen her. Men sånn er det ofte i skuespillervervenen ellers også. Det er tett og intimt.

Polly Lahr

Polly Lahr spiller 'Sonja' i hørespillserien på NRK.

Foto: Hilde Bruvik / NRK

For Polly Lahr er dette med radioteater ganske nytt.

– Jeg må innrømme at jeg har ikke hørt så mye på radioteater og hørespill før. Men dette er veldig morsomt, så jeg får begynne nå, ler Polly Lahr.

Hør «Christiania» i NRK P1 søndager kl. 14.03, med reprise kl. 21.03. Gikk du glipp av starten? Hør alle episodene i nettradio her: Christiania

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim