Hopp til innhold

«House» legges ned

Etter åtte sesonger og 177 episoder har Fox bestemt seg for å avskjedige TV-skjermens minst hyggelige diagnostiker.

House

Skremmende genial, hysterisk morsom og like vennlig som et spark i skrittet. Etter åtte sesonger har Fox bestemt seg for å ikke spille inn flere episoder om de tullete påfunnene til doktor Gregory House.

Foto: NBC Universal Studio

House

Dr. Gregory House i sedvanlig positur. Rollefiguren er kjent for å ha et noe uvanlig syn på både arbeidstider og jobbplikter.

Foto: NBC Universal

Den siste episoden av dramaserien «House» sendes i USA om to måneder, melder Internet Movie Database på sine hjemmesider.

Den åttende sesongen blir altså den siste for den vanvittig lite sympatiske doktoren.

«Dr. Gregory House» blir spilt av engelske Hugh Laurie. Rollefiguren har i aller høyeste grad vist seg å være i stand til å friskmelde Lauries skuespillerkarriere. 52-åringen hadde gjort en rekke mindre prestisjefylte oppdrag før han tok på seg jobben som diagnostiker, noe man kan se på hans imdb-side.

Prisvinner

Med House har Laurie vunnet Golden Globe-, Emmy- og SAG-priser.

I et intervju ble Laurie spurt om hvordan det føles å gå fra en strevende skuespiller til et internasjonal fenomen. Sitatet er blitt gjengitt flere ganger av andre skuespillere:

– Det å være skuespiller handler ikke om hvor bra du er, det handler om å ta de mulighetene du får, sier Laurie.

Sakte mot toppen

Han fikk heller ingen pangstart med House. Det tok tid før serien ble forstått for hva den er av seerne. Det innrømmer både produsentene og hovedrolleinnehaveren.

– I april i år vil vi ha sendt 177 episoder, noe som tilsvarer 175 flere enn noen hadde sett for seg da vi startet i 2004, heter det i en kunngjøring sendt ut av Laurie, i tillegg til produsentene David Shore og Katie Jacobs.

I dag regnes House som en av Fox' største suksesser.

Siden starten har House blitt sendt på NRK, som nå viser episoder fra den sjette sesongen. Det betyr at seere som følger serien gjennom rikskringkasteren fortsatt kan glede seg til sesong syv og åtte.

Kulturstrøm

 • Kirken: En grusom hendelse midt i Pride-feiringen

  Kirken slår ring om Pride-feiringen, kjærlighet og mangfold etter masseskytingen i Oslo sentrum.

  – Vi våkner til skrekk-meldingen om skudd, drepte og sårede på London pub. Dette burde vært utenkelig. Det er det ikke, skriver kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum på Facebook.

  Raaum beskriver angrepet som en sterk kontrast til feiringen av kjærlighet og mangfold, som hun deltok i fredag.

  Preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit skriver at han tenker og ber for alle som er rammet.

  – Grusomme hendelser med skyting, drap og alvorlige skader i Oslo sentrum i natt, midt i Pride-feiringen der mange er ute for å feire livet og kjærligheten, skriver han.

  (NTB)

 • Bent Høie: – Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte

  – I dag kan ikke paraden gjennomføres for å feire og kjempe. Det er ikke trygt i følge politiet. Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte og for å vise at kjærligheten alltid vil vinne, skriver Bent Høie på Facebook.

 • Ny mentor i «The Voice»

  Artisten Jarle Bernhoft tar over som mentor i den kommende sesongen av «The Voice», melder TV2.

  Mandag denne uken ble det kjent at den folkekjære artisten og mentoren Matoma, er ferdig i The Voice.

  Hans arvtager Jarle Bernhoft sier han gleder seg til den nye jobben. – Jeg klarer nok ikke å fylle tårekvoten hans, men jeg må finne mine egne sko, sier Bernhoft.

Flere kulturnyheter