Hopp til innhold

«House» legges ned

Etter åtte sesonger og 177 episoder har Fox bestemt seg for å avskjedige TV-skjermens minst hyggelige diagnostiker.

House

Skremmende genial, hysterisk morsom og like vennlig som et spark i skrittet. Etter åtte sesonger har Fox bestemt seg for å ikke spille inn flere episoder om de tullete påfunnene til doktor Gregory House.

Foto: NBC Universal Studio

House

Dr. Gregory House i sedvanlig positur. Rollefiguren er kjent for å ha et noe uvanlig syn på både arbeidstider og jobbplikter.

Foto: NBC Universal

Den siste episoden av dramaserien «House» sendes i USA om to måneder, melder Internet Movie Database på sine hjemmesider.

Den åttende sesongen blir altså den siste for den vanvittig lite sympatiske doktoren.

«Dr. Gregory House» blir spilt av engelske Hugh Laurie. Rollefiguren har i aller høyeste grad vist seg å være i stand til å friskmelde Lauries skuespillerkarriere. 52-åringen hadde gjort en rekke mindre prestisjefylte oppdrag før han tok på seg jobben som diagnostiker, noe man kan se på hans imdb-side.

Prisvinner

Med House har Laurie vunnet Golden Globe-, Emmy- og SAG-priser.

I et intervju ble Laurie spurt om hvordan det føles å gå fra en strevende skuespiller til et internasjonal fenomen. Sitatet er blitt gjengitt flere ganger av andre skuespillere:

– Det å være skuespiller handler ikke om hvor bra du er, det handler om å ta de mulighetene du får, sier Laurie.

Sakte mot toppen

Han fikk heller ingen pangstart med House. Det tok tid før serien ble forstått for hva den er av seerne. Det innrømmer både produsentene og hovedrolleinnehaveren.

– I april i år vil vi ha sendt 177 episoder, noe som tilsvarer 175 flere enn noen hadde sett for seg da vi startet i 2004, heter det i en kunngjøring sendt ut av Laurie, i tillegg til produsentene David Shore og Katie Jacobs.

I dag regnes House som en av Fox' største suksesser.

Siden starten har House blitt sendt på NRK, som nå viser episoder fra den sjette sesongen. Det betyr at seere som følger serien gjennom rikskringkasteren fortsatt kan glede seg til sesong syv og åtte.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)