«House» legges ned

Etter åtte sesonger og 177 episoder har Fox bestemt seg for å avskjedige TV-skjermens minst hyggelige diagnostiker.

House

Skremmende genial, hysterisk morsom og like vennlig som et spark i skrittet. Etter åtte sesonger har Fox bestemt seg for å ikke spille inn flere episoder om de tullete påfunnene til doktor Gregory House.

Foto: NBC Universal Studio

House

Dr. Gregory House i sedvanlig positur. Rollefiguren er kjent for å ha et noe uvanlig syn på både arbeidstider og jobbplikter.

Foto: NBC Universal

Den siste episoden av dramaserien «House» sendes i USA om to måneder, melder Internet Movie Database på sine hjemmesider.

Den åttende sesongen blir altså den siste for den vanvittig lite sympatiske doktoren.

«Dr. Gregory House» blir spilt av engelske Hugh Laurie. Rollefiguren har i aller høyeste grad vist seg å være i stand til å friskmelde Lauries skuespillerkarriere. 52-åringen hadde gjort en rekke mindre prestisjefylte oppdrag før han tok på seg jobben som diagnostiker, noe man kan se på hans imdb-side.

Prisvinner

Med House har Laurie vunnet Golden Globe-, Emmy- og SAG-priser.

I et intervju ble Laurie spurt om hvordan det føles å gå fra en strevende skuespiller til et internasjonal fenomen. Sitatet er blitt gjengitt flere ganger av andre skuespillere:

– Det å være skuespiller handler ikke om hvor bra du er, det handler om å ta de mulighetene du får, sier Laurie.

Sakte mot toppen

Han fikk heller ingen pangstart med House. Det tok tid før serien ble forstått for hva den er av seerne. Det innrømmer både produsentene og hovedrolleinnehaveren.

– I april i år vil vi ha sendt 177 episoder, noe som tilsvarer 175 flere enn noen hadde sett for seg da vi startet i 2004, heter det i en kunngjøring sendt ut av Laurie, i tillegg til produsentene David Shore og Katie Jacobs.

I dag regnes House som en av Fox' største suksesser.

Siden starten har House blitt sendt på NRK, som nå viser episoder fra den sjette sesongen. Det betyr at seere som følger serien gjennom rikskringkasteren fortsatt kan glede seg til sesong syv og åtte.

Kulturstrøm

  • Parler oppe på russisk plattform

    Parler, det sosiale mediet som er blitt populært blant ytre høyre-tilhengere i USA, er delvis oppe igjen etter å ha blitt kastet ut av App store. Et russisk teknologifirma har tilbudt Parler plass på sin plattform, melder Reuters.

  • Garth Brooks syng for Biden

    Countrystjerna Garth Brooks skal delta på scenen i Washington under innsettingsseremonien til Joe Biden, ifølgje Hollywood Reporter. Brooks er, etter Beatles, den mestseljande plateartisten i USAs historie. Lady Gaga skal synge nasjonalsongen.

  • Høie skal revurdere seteregel

    Etter press frå kulturlivet vil helseminister Bent Høie vurdere koronaregelen om fastmonterte seter på ny. – Blir det ei endring, er dette ein gladnyheit for musikk, kunst og kultur, seier Tone Østerdal i Norske Konsertarrangørar til Dagsavisen.