Hopp til innhold

«House» legges ned

Etter åtte sesonger og 177 episoder har Fox bestemt seg for å avskjedige TV-skjermens minst hyggelige diagnostiker.

House

Skremmende genial, hysterisk morsom og like vennlig som et spark i skrittet. Etter åtte sesonger har Fox bestemt seg for å ikke spille inn flere episoder om de tullete påfunnene til doktor Gregory House.

Foto: NBC Universal Studio

House

Dr. Gregory House i sedvanlig positur. Rollefiguren er kjent for å ha et noe uvanlig syn på både arbeidstider og jobbplikter.

Foto: NBC Universal

Den siste episoden av dramaserien «House» sendes i USA om to måneder, melder Internet Movie Database på sine hjemmesider.

Den åttende sesongen blir altså den siste for den vanvittig lite sympatiske doktoren.

«Dr. Gregory House» blir spilt av engelske Hugh Laurie. Rollefiguren har i aller høyeste grad vist seg å være i stand til å friskmelde Lauries skuespillerkarriere. 52-åringen hadde gjort en rekke mindre prestisjefylte oppdrag før han tok på seg jobben som diagnostiker, noe man kan se på hans imdb-side.

Prisvinner

Med House har Laurie vunnet Golden Globe-, Emmy- og SAG-priser.

I et intervju ble Laurie spurt om hvordan det føles å gå fra en strevende skuespiller til et internasjonal fenomen. Sitatet er blitt gjengitt flere ganger av andre skuespillere:

– Det å være skuespiller handler ikke om hvor bra du er, det handler om å ta de mulighetene du får, sier Laurie.

Sakte mot toppen

Han fikk heller ingen pangstart med House. Det tok tid før serien ble forstått for hva den er av seerne. Det innrømmer både produsentene og hovedrolleinnehaveren.

– I april i år vil vi ha sendt 177 episoder, noe som tilsvarer 175 flere enn noen hadde sett for seg da vi startet i 2004, heter det i en kunngjøring sendt ut av Laurie, i tillegg til produsentene David Shore og Katie Jacobs.

I dag regnes House som en av Fox' største suksesser.

Siden starten har House blitt sendt på NRK, som nå viser episoder fra den sjette sesongen. Det betyr at seere som følger serien gjennom rikskringkasteren fortsatt kan glede seg til sesong syv og åtte.

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.