Normal

«House of Cards»-skaper ber Twitter slette Trumps konto

Beau Willimon med lang Twitter-tirade etter Trumps siste utfall mot Obama.

Beau Willimon

SLETT KONTOEN: Beau Willimon har fått nok av Trumps Twitter-tilstedeværelse. Her er serieskaperen under lanseringen av «House of Cards»' tredje sesong i 2015.

Foto: Joel Ryan / Ap

Mange i den amerikanske film- og TV-bransjen har et anstrengt forhold til USAs nye president Donald Trump. Det gjelder tydeligvis også for Beau Willimon.

Willimon er mest kjent for å ha skrevet og produsert den amerikanske versjonen av TV-serien «House of Cards», om en skruppelløs og amoralsk politikers vei mot toppen av det politiske systemet.

Lørdag ga han seg i kast med virkelighetens president.

Vil fjerne Trump fra Twitter

Willimon gikk inn i en lengre argumentasjonsrekke på Twitter, etter at president Trump i en serie twittermeldinger hadde kommet med udokumenterte påstander om at forgjengeren Barack Obama avlyttet ham under valgkampen.

«Dagens raseriutbrudd er bare det seneste eksemplet på hvorfor @realdonaldtrump og @POTUS må fjernes fra Twitter,» skrev Willimon, før han over de neste seksten meldingene argumenterte for hvorfor han mener USAs øverstkommanderende bør bannlyses.

Laster Twitter-innhold

@realdonaldtrump er Donald Trumps personlige Twitter-konto, som han har fortsatt å bruke også etter at han ble innsatt som president. @POTUS er det amerikanske presidentembetets konto, som Trump disponerer så lenge han sitter i Det hvite hus.

– Kringkaster vrangforestillinger

«Dagens utbrudd kringkaster til andre lands ledere hans vedvarende impulsivitet, ubetenksomhet, vrangforestillinger og uvitenhet om forvaltning», skriver Willimon videre.

Laster Twitter-innhold

Willimon avslutter med en slags hyllest til Twitter som medium, og en forklaring på hvorfor han føler så sterkt for å kneble Trump.

«@Twitter er fantastisk. Det kobler verden sammen. Det kommer med et eget ansvar: å gjøre din del i å beskytte den verdenen.»

Laster Twitter-innhold

Det er ikke første gang noen har tatt til orde for at USAs frittalende president bør legge ned mobilen og logge av. Under valgkampen oppfordret Trumps demokratiske motstander Hillary Clinton ham til å «slette kontoen sin».

Twitter har så langt ikke besvart henvendelsen fra Willimon. Det har heller ikke president Donald Trump.

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix