Hopp til innhold

«Hjem til jul»-stjernen fikk kjæreste dagen etter innspilling

I Netflix-suksessen spiller hun kronisk single Johanne. I virkeligheten møtte Ida Elise Broch kjærligheten – dagen etter at innspillingen var ferdig.

Ida Elise Broch i Hjem til jul

Ida Elise Broch har hovedrollen i juleserien «Hjem til jul» og avslører at hun har fått seg kjæreste. Han heter Kim Andresen og de møttes på 17. mai.

Foto: Netflix + Privat

I serien «Hjem til jul» er hovedrollekarakter Johanne en ivrig og arbeidsom sykepleier som jobber hardt for å skaffe seg kjæreste.

I virkeligheten har skuespiller Ida Elise Broch lagt singelstresset i førjulstiden på hylla. I fredagens «Lindmo» avslører skuespilleren at hun har møtt en fyr hun kan ta med hjem til jul.

Ida Elise Broch i "Hjem til jul".

I forrige sesong løy Johanne (Ida Elise Broch) på seg en kjæreste som familien forventet at hun tok med hjem til jul.

Foto: Netflix / Netflix

Møttes på 17. mai

På 17. mai i år møtte hun nemlig Kim Andresen og etter det gikk alt veldig fort. Nå har de en hund sammen, og på fredagens «Lindmo» forteller hun at deres første møte var ganske morsomt.

– Jeg har vært veldig lite singel i mitt liv. Jeg er en kjæresteperson, men jeg var singel da jeg spilte inn «Hjem til jul». Siste innspillingsdag var 16. mai, forteller hun.

Allerede neste dag, på selveste nasjonaldagen, traff Amors piler.

– Alle var i finstasen, og så ser jeg Kim i finstasen. Jeg synes han er så digg, så jeg så mot ham – nesten med leppene først og skulle til å kysse han. Jeg er egentlig ikke sånn vulgær, ler hun til programleder Anne Lindmo.

– Jeg var glad, det var 17. mai og jeg synes han var kjekk. Og jeg ville kysse han og etter det har vi møttes hver dag. Nå er det oss to og en hund som heter Toni, forteller Broch.

Ida Elise Broch spiller i Hjem til jul. Trine og Christina er kjent fra 113. Trygve leder Sp i medvind. Edvard og Ine Hoem har laget musikk sammen.

Ida Elise Broch spiller i Hjem til jul.

– Overraskende tilbakemeldinger fra andre land

«Hjem til jul» var den første norske originalserien på Netflix. Historien om Johannes jakt på kjærligheten ble en stor seersuksess, og 18. desember er det duket for flere romantiske forviklinger.

Det dukker opp flere nye skuespillere i sesong 2, blant andre artisten Dagny. Ifølge Netflix var serien den mest sette i Norge i 2019.

Broch har fått mange tilbakemeldinger fra fans over hele verden.

– Det som er mest overraskende er tilbakemeldingene fra andre land og kulturer.

– I noen land blir jeg jo sett på som en ikonisk, radikal, frigjørende dameskikkelse. Og den hadde jeg ikke tenkt på, fordi for oss i Norge så er det jo en historie om en relativt vanlig jente som leter etter kjærligheten. Men sånn er det ikke alle plasser, og det er litt stilig sier hun.

Ida Elise Brochs karakter Johanne er åpen og fordomsfri på date med yngre- og eldre menn og kvinner. 
Hun forteller at serien vekker oppsikt ute i verden, som vi ikke nødvendigvis tenker over her hjemme.

Ida Elise Brochs karakter Johanne er åpen og fordomsfri på date med yngre- og eldre menn og kvinner. Hun forteller at serien vekker oppsikt ute i verden, som vi ikke nødvendigvis tenker over her hjemme.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober