"Hey Jude"

John Lennon trodde at "Hey Jude" handlet om ham, mens Paul McCartney mente han hadde skrevet den som en trøstesang til seg selv. Men det var en helt annen, og yngre person som var den egentlige inspirasjonen til den mest populære sangen i 1968.

Hør: Historien bak Hey Jude

Sangens originale tittel var "Hey Jules", og var ment som en trøst til John Lennons sønn Julian, etter at foreldrene ble separert.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, piano, vokal

John Lennon: Akustisk gitar, kor

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer, tamburin

Orkester: Ti fioliner, tre bratsjer, tre celloer, to fløyter, en kontrafagott, en fagott, to klarinetter, en kontrabassklarinett, fire trompeter, fire tromboner, to valthorn, perkusjon, to kontrabasser

Hør: Historien bak Hey Jude

Tilbake til The Beatles komplett

 

 

Kulturstrøm

 • Avtale om nytt museumsbygg

  Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) skal nå bygge et sikrings- og museumsbygg over ruinene av Tungtvannskjelleren på Vemork. Arbeidet starter 3. august. Prosjektet skal etter planen være ferdig i september neste år.

  Tungtvannskjelleren ved Hydrogenfabrikken på Vemork.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Hagia Sofia ikke lenger museum

  Tyrkia har fjernet landemerket Hagia Sofias status som museum. Dermed banes veien for at den kan omgjøres til en moske igjen. Tyrkias høyeste administrative domstol har annullert bestemmelsen fra 1934 som gjorde landemerket i Istanbul til et museum.

  Hagia Sofia sett fra parken.
  Foto: Nina Skurtveit / NRK
 • Jim Carrey forfatterdebuterer

  Skuespiller Jim Carrey har sammen med forfatteren Dana Vachon sluppet boken «Memoirs and Misinformation» – som handler om en deprimert antihelt som heter det samme som ham. Ifølge Hollywood Reporter startet bokprosjektet med at Carrey så etter noen som kunne skrive essayer inspirert av maleriene han hadde begynt å lage for åtte år siden (NTB).

  Jim Carrey med boken han debuterte med i 2020
  Foto: Knopf, venstre, Austin Hargrave/Paramount via AP høyre / Scanpix