Hopp til innhold

"Hey Jude"

John Lennon trodde at "Hey Jude" handlet om ham, mens Paul McCartney mente han hadde skrevet den som en trøstesang til seg selv. Men det var en helt annen, og yngre person som var den egentlige inspirasjonen til den mest populære sangen i 1968.

Hør: Historien bak Hey Jude

Sangens originale tittel var "Hey Jules", og var ment som en trøst til John Lennons sønn Julian, etter at foreldrene ble separert.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, piano, vokal

John Lennon: Akustisk gitar, kor

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer, tamburin

Orkester: Ti fioliner, tre bratsjer, tre celloer, to fløyter, en kontrafagott, en fagott, to klarinetter, en kontrabassklarinett, fire trompeter, fire tromboner, to valthorn, perkusjon, to kontrabasser

Hør: Historien bak Hey Jude

Tilbake til The Beatles komplett

 

 

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)