NRK Meny
Normal

"Hey Jude"

John Lennon trodde at "Hey Jude" handlet om ham, mens Paul McCartney mente han hadde skrevet den som en trøstesang til seg selv. Men det var en helt annen, og yngre person som var den egentlige inspirasjonen til den mest populære sangen i 1968.

Hør: Historien bak Hey Jude

Sangens originale tittel var "Hey Jules", og var ment som en trøst til John Lennons sønn Julian, etter at foreldrene ble separert.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, piano, vokal

John Lennon: Akustisk gitar, kor

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer, tamburin

Orkester: Ti fioliner, tre bratsjer, tre celloer, to fløyter, en kontrafagott, en fagott, to klarinetter, en kontrabassklarinett, fire trompeter, fire tromboner, to valthorn, perkusjon, to kontrabasser

Hør: Historien bak Hey Jude

Tilbake til The Beatles komplett

 

 

Kulturstrøm

 • Norsk jazz på verdens største messe

  Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.

 • Egyptisk fotograf får pris

  Den egyptiske pressefotografen Mahmoud Abu Zeid, kjent som Shawkan, er tildelt Verdens pressefrihetspris, opplyser UNESCO. Shawkan ble pågrepet i august 2013 mens han dekket de blodige sammenstøtene mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet (NTB).

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller