«Helvetica» er redesignet

Nå har en av verdens mest brukte fonter blitt justert. «Helvetica Now» skal blant annet fungere bedre i liten skrift på mobil, skriver Wired. Bokstav- og tegndesignet «Helvetica» ble laget i 1957 og har bare blitt fikset på en gang, for 35 år siden. Den er så populær at den fikk sin egen utstilling på Museum of Modern Art i New York for noen år siden. Videoen under forteller historien og tegnfamilien, laget av Monotype som har rettighetene til fonten.

Kulturstrøm

 • Bond klar for Sæbø

  Sæbø i Ørsta skal være klar for innspillingen av en ny James Bond film, melder TV2. Flere varebiler merket med Pinewood og Movie Makers har ankommet sunnmørsbygda. Pinewood er kjent som innspillingsstudio for James Bond-produksjonene. Flere uavhengige kilder bekrefter overfor TV2 at disse er engasjert i Bond-opptak de nærmeste dagene.

  Daniel Craig
  Foto: Leo Hudson / AP
 • Diop fikk pris

  Regissør Mati Diops "Atlantics" fikk Juryens Store Pris under Cannes Film Festival lørdag kveld. Diop var første svarte kvinne til å bli nominert. Det er den nest-mest prestisjefylte prisen i Cannes etter Gullpalmen.

 • Palme d'Or til Bong Joon-ho

  Bong Joon-ho vant, som første sørkoreaner, hovedprisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes for den kritikerroste svarte komedien 'Parasite', som handler om klasseskille i landet.

  X02520
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters