«Heimebane» har gitt mersmak for Emma Bones

Det var da Emma Bones droppet matteprøve til fordel for innspilling i Oslo det gikk opp for henne hva hun egentlig holdt på med. Søndag er det sesongavslutning for «Heimebane» på NRK.

Emma Bones synes det var absurd å skulle spille mot store stjerner i Heimebane.

Emma Bones spiller Camilla Mikkelsen i «Heimebane». Hun sier det er veldig absurd å spille sammen med personer som Ane Dahl Torp og John Carew.

– Jeg har brukt tid på å la det synke inn. Men det tror jeg bare betyr at det er sykt stort for meg, sier Bones om rollen i tv-serien.

NRK møtte 18-åringen, som er klar til å ta fatt på russetiden. Innspillingen av sesong to av «Heimebane» har startet, og Emma balanserer en hektisk skolehverdag med flyturer til innspilling i Ulsteinvik.

Russekortet til Emma Bones fra Heimebane

RUSSETID: Emma Bones balanserer russetid og en hektisk skolehverdag med innspillingen av sesong to av «Heimebane».

Foto: NRK / Kristin Granbo

Rollen som datteren til rollefiguren Helena Mikkelsen, spilt av Ane Dahl Torp, har gjort henne til et kjent fjes for mange. Men om hun har blitt vant til kjendisstatusen er vanskelig å svare på. Hun merker i alle fall blikk fra folk på gata.

– Jeg merker at folk kjenner meg igjen, og det har jeg egentlig blitt vant til. Det synes jeg bare er stas, fordi det betyr jo at de faktisk ser på «Heimebane».

Men hun forteller samtidig at hun synes det er rart at folk vet hvem hun er.

– For meg er jeg jo bare Emma fra Vikhammer. Det er liksom så alminnelig som du får det, sier hun.

Emma Bones fra Heimebane

SKUESPILLERDRØM: Emma Bones sier at det er skuespiller hun må bli.

Foto: NRK / Kristin Granbo

Kvinnelig lederrolle og #metoo

«Heimebane» har fått mye oppmerksomhet for tematikken. Det at en kvinne får trene et lag i Eliteserien er ikke akkurat hverdagskost, og spesielt en av episodene ble knyttet til #metoo-kampanjen.

Bones sier dette ikke var noe hun hadde tenkt så mye over før serien.

– Men så klart, da jeg begynte med innspillingen, tenkte jeg at det var veldig viktig å ta opp at kvinner også kan ha lederoller, fordi det handler ikke om kjønn. Det handler om lidenskap og interesse. Og da #metoo ble en greie, forsto jeg at jeg faktisk har spilt inn scener som relaterer til det. Det er faktisk et problem, så det er bra at vi også tar det opp, sier Bones.

– Jeg må bli skuespiller

For en 18-åring med en skuespillerdrøm, har det vært stort å være med i serien som også har navn som Ane Dahl Torp og John Carew på rollelista. Bones synes det er absurd.

– Jeg mista det helt da jeg fikk beskjeden, sier hun.

Emma Bones med Varg IL på russebuksa

VARG IL: På russebuksa har Emma Bones strøket på logoen til Varg IL, som er laget serien handler om.

Foto: NRK / Kristin Granbo

Hun legger til at hun i begynnelsen glemte seg litt, men mimrer tilbake til en gang hun var på flyplassen klar for avreise til Oslo, og tenkte på klassekameratene som hadde matteprøve.

– Da slår det meg: hvorfor har ikke jeg den matteprøven nå? Jo, fordi jeg skal til Oslo å spille inn en NRK-serie.

Nå er hun klar for russetiden med Varg IL-logoen på russebuksa. Til høsten er planen å studere drama på Romerike Folkehøyskole, men etter det er ting mer uvisst.

Hun innrømmer at hun har tenkt på Teaterhøgskolen, for det er ingen tvil om hva hun vil drive med:

– Jeg må bli skuespiller. Det er det jeg må gjøre. Og så har det jo gått veldig bra så langt, sier hun.

Kulturstrøm

 • Ville bli diplomat som ung

  Men Stellan Skarsgård sluttet på skolen da han fikk gjennombrudd som skuespiller allerede som 16-åring. På spørsmål i programmet Drivkraft om hva han tror er hans drivkraft, forteller skuespilleren at han tror det er både noe seksuelt, nysgjerrighet, og lysten til å prøve det uutforskede.

  Stellan Skarsgård og Vegard Larsen
 • Spelefilm om Martin Linge

  Forfattar og skodespelar Øystein Wiik har skrive manus til ein spelefilm om Martin Linge. Linge var både skodespelar, idrettsmann og krigshelt som var født i Valldal, men som fall under Måløyraidet i 1941. Kommunane Norddal og Rauma har saman med andre investorar bidratt til eit forprosjekt til filmen, som blir tilrettelagt for ein utanlandsk marknad, og som skal sette området ytterlegare på kartet som turistdestinasjon.

  KRIGSARKIVET - 2. verdenskrig
  Foto: Scanpix / NTB scanpix