Hopp til innhold

"Happiness Is a Warm Gun"

En serie surrealistiske sangstrofer plassert i et musikalsk puslespill, og utstyrt med et intrikat arrangementet som The Beatles fremførte live i studio er ingrediensene i historien bak Happiness Is a Warm Gun.

Hør: Historien bak Happiness Is a Warm Gun

Låtas arbeidstittel var "Happiness Is a Warm Gun in Your Hand" (Lykken er en varm pistol i hånden din), basert på ei overskrift på forsiden av et magasin. I 1962 kom det ut ei bok om Knøttene, som het "Happiness Is a Warm Puppy" (Lykken er en varm hvalp), og det var denne boken som inspirerte til variasjonen.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, kor

John Lennon: Gitar, kor, vokal

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer, tamburin

Hør: Historien bak Happiness Is a Warm Gun

Tilbake til The Beatles komplett

 

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP