NRK Meny
Normal

”Grønn sofa” av Alex Brinchmann

Større beløp funnet i sofa som ble kjøpt på auksjon. Hvem eier pengene? P2 søndag 13. januar kl. 15.03 (reprise man 14/1 kl. 19.30).

Grønn sofa
Foto: Foto/illustrasjon: Utopia Retro Modern

Penger på avveie i Radioteatret.
Større beløp funnet i sofa som ble kjøpt på auksjon. Hvem eier pengene? Riktignok var det ”bare” kr.3000, men dét var mye penger i 1957. Og ”Grønn sofa” av Alex Brinchmann er en produksjon fra 1957 som Radioteatret i P2 sender søndag 15:03 og mandag 19:30.

Alex Brinchmann, barnelege og forfatter, fikk mange lovord for denne komedien da den ble sendt første gang for femti år siden. ”Familevennlig”, ”morsomt”, ”hyggelig underholdning” skrev anmelderne om dette stykket som begynner med at en ektemann (Arne Bang-Hansen) kommer hjem til sin kone (Lydia Opøien) og forteller at han har kjøpt en grønn sofa på en auksjon. Det blir det pussige situasjoner, friske replikker, artige typetegninger og små doser av sunn moral av.

I andre roller møter vi Ingolf Rogde, Per Gjersøe, Tore Foss og Astrid Sommer. Regi: Knut Thomassen. 

Sendt første gang i 1957

Sendes på P2-teatret søndag 13. januar kl. 15.03, reprise mandag (14. janaur) kl. 19.30


[Tekst: Nils Heyerdahl]

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3