«Goodshit» sensurert av iTunes

Det var ikke et teknisk problem som stoppet det norske hiphop-programmet fra å dukke opp i iTunes.

Don Martin (t.v.) er programleder og DJ sammen med DJ Fred Fades i «Goodshit Radio».

Gatas Parlament-medlem Don Martin (t.v.) er programleder og DJ sammen med DJ Fred Fades i «Goodshit Radio».

Foto: Goodshit Radio

Rapper om miljøtrusselen

Don Martin er kjent gjennom gruppa Gatas Parlament som i disse dager er aktuelle i Melodi Grand Prix.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Don Martin fra MGP-aktuelle Gatas Parlament , er programleder for det norske hiphop-programmet «Goodshit Radio», som har vært på FM-båndet i over elleve år.

Trodde det var teknisk feil

I samarbeid med nettmagasinet Kingsize.no publiseres sendingene deres hver uke på nett, og har siden 2006 vært tilgjengeligesom podcast i iTunes. Inntil for noen måneder siden.

Les også:

- Vi har fått meldinger fra lyttere som abonnerer gjennom iTunes om at sendingene ikke oppdaterer seg, og tok kontakt med iTunes Store i høst for å finne ut hva som var feil, forteller Don Martin i en pressemelding.

- Vi trodde det var et teknisk problem, men etter tre måneder med mailing fram og tilbake kom det fram at iTunes har sensurert oss fra tjenesten sin fordi vi har «shit» i navnet, eller som iTunes Store skriver: «the podcast was removed due to profanity in the title», sier Don Martin videre.

- Latterlig

Don Martin (t.v.) er programleder og DJ sammen med DJ Fred Fades i «Goodshit Radio».

«Goodshit Radio» mener det er innkonsekvent av iTunes å sensurere deres programmer siden låter med titler som har langt verre ord enn navnet på deres radioprogram fortsatt finnes i tjenesten.

Foto: Hans Jørgen Wærner

«Goodshit» sendes hver mandag på Radio Nova i Oslo med Don Martin og DJ Fred Fades.

- Det er latterlig, særlig siden iTunes jo ikke har noen problemer med å selge låter som har «profanity in the title» som feks Cee-Lo sin «Fuck You». Man kan kjøpe Gatas Parlament låta «Goodshit Radio Anthem 2» i iTunes for åtte kroner, men man kan ikke høre på radioprogrammet gratis gjennom podcasten. Det må jeg si er litt underlig dobbeltmoralsk, skriver Don Martin på Gatas Parlamentbloggen-bloggen.

- Det er irriterende fordi vi har mista kontakt med mange tusen lyttere som abonnerte på podcasten gjennom iTunes. For noen år tilbake var rundt 40% av lytterne våre i Europa og USA. De har vi nå bare mista, og iTunes gidder ikke høre på klager eller argumenter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kulturstrøm