«Goodshit» sensurert av iTunes

Det var ikke et teknisk problem som stoppet det norske hiphop-programmet fra å dukke opp i iTunes.

Don Martin (t.v.) er programleder og DJ sammen med DJ Fred Fades i «Goodshit Radio».

Gatas Parlament-medlem Don Martin (t.v.) er programleder og DJ sammen med DJ Fred Fades i «Goodshit Radio».

Foto: Goodshit Radio

Rapper om miljøtrusselen

Don Martin er kjent gjennom gruppa Gatas Parlament som i disse dager er aktuelle i Melodi Grand Prix.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Don Martin fra MGP-aktuelle Gatas Parlament , er programleder for det norske hiphop-programmet «Goodshit Radio», som har vært på FM-båndet i over elleve år.

Trodde det var teknisk feil

I samarbeid med nettmagasinet Kingsize.no publiseres sendingene deres hver uke på nett, og har siden 2006 vært tilgjengeligesom podcast i iTunes. Inntil for noen måneder siden.

Les også:

- Vi har fått meldinger fra lyttere som abonnerer gjennom iTunes om at sendingene ikke oppdaterer seg, og tok kontakt med iTunes Store i høst for å finne ut hva som var feil, forteller Don Martin i en pressemelding.

- Vi trodde det var et teknisk problem, men etter tre måneder med mailing fram og tilbake kom det fram at iTunes har sensurert oss fra tjenesten sin fordi vi har «shit» i navnet, eller som iTunes Store skriver: «the podcast was removed due to profanity in the title», sier Don Martin videre.

- Latterlig

Don Martin (t.v.) er programleder og DJ sammen med DJ Fred Fades i «Goodshit Radio».

«Goodshit Radio» mener det er innkonsekvent av iTunes å sensurere deres programmer siden låter med titler som har langt verre ord enn navnet på deres radioprogram fortsatt finnes i tjenesten.

Foto: Hans Jørgen Wærner

«Goodshit» sendes hver mandag på Radio Nova i Oslo med Don Martin og DJ Fred Fades.

- Det er latterlig, særlig siden iTunes jo ikke har noen problemer med å selge låter som har «profanity in the title» som feks Cee-Lo sin «Fuck You». Man kan kjøpe Gatas Parlament låta «Goodshit Radio Anthem 2» i iTunes for åtte kroner, men man kan ikke høre på radioprogrammet gratis gjennom podcasten. Det må jeg si er litt underlig dobbeltmoralsk, skriver Don Martin på Gatas Parlamentbloggen-bloggen.

- Det er irriterende fordi vi har mista kontakt med mange tusen lyttere som abonnerte på podcasten gjennom iTunes. For noen år tilbake var rundt 40% av lytterne våre i Europa og USA. De har vi nå bare mista, og iTunes gidder ikke høre på klager eller argumenter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kulturstrøm

 • Mariss Jansons er syk

  Oslo Filharmoniens tidligere sjefdirigent og en av verdens mest ettertraktede dirigenter avlyser alle sommerens planlagte konserter av helseårsaker. Jansons skulle blant annet ledet flere konserter under årets Salzburg Festival og under BBC Proms. Jansons (76) har også tidligere hatt utfordringer med helsa. (slippeddisc)

  Mariss Jansons
  Foto: Sigi Tischler / AP
 • Nytt festivalsamarbeid

  Nordlysfestivalen i Tromsø og samtidskunstfestivalen Ilios i Harstad inngår samarbeid. – En av grunnene er at det har blitt for dyrt å få orkestre og artister nordover til kun en festival, sier leder av Iliosfestivalen, Anders Eriksson.

  Sisu
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Stanset Forsvaret under festspill

  Ordfører i Harstad, Marianne Bremnes, måtte ringe Forsvaret for å få stoppet en øvelse i Harstad sentrum under Festspillene. Mandag annonserte Kystjegerne at de skulle ha en realistisk øvelse i byen for soldater som skulle trene til utenlandsoppdrag.

  Bell 412-helikopter
  Foto: Mats Hjelmeland / Forsvaret

Flere kulturnyheter