NRK Meny
Normal

«Girls»-stjerne: – For meg er Bill Cosby kun en voldtektsmann

På mandag stod «Girls»-stjernen Lena Dunham på scenen i New York med regissør Judd Apatow. Der skulle de snakke om livet, kunst og humor, men kom også inn på Bill Cosby.

US-2015-FILM-SOCIETY-OF-LINCOLN-CENTER-SUMMER-TALKS-WITH-JUDD-AP

VENNER: «Girls»-stjerna Lena Dunham og regissør Judd Apatow er gode venner og samarbeidspartnere. På mandag snakket de blant annet om Bill Cosby på scenen i New York.

Foto: ROB KIM / Afp

Judd Apatow har i lang tid vært en av de største og mest aktive kritikerne av Bill Cosby. På mandag tok også «Girls»-stjernen Lena Dunham til ordet.

Hun fortalte blant annet at hun ikke vokste opp med tv-programmet til den 78 år gamle komikeren på 80-tallet, og at hun derfor ikke ser på anklagene mot Cosby i lys av hans kulturelle arv.

– Det er interessant, fordi for meg er Bill Cosby kun en voldtektsmann, sa hun.

Det var ved «Film Society of Lincoln Center» i New York mandag kveld at regissør Judd Apatow snakket med en av sine favoritt samarbeidspartnere innen film og tv, Lena Dunham foran publikum.

Den halvannen time lange samtalen handlet i hovedsak om livet, kunst, og humor, men ikke overraskende ble kontroversen rundt Bill Cosby også tatt opp.

Korstog

US-"TRAINWRECK"-NEW-YORK-PREMIERE

FILMPREMIERE: På premieren av filmen «Trainwreck» i går fortalte Judd Apatow om hvorfor korstoget mot Bill Cosby er viktig. Her sammen med skuespillerne i filmen, Bill Hader (t.v.) og Amy Schumer.

Foto: Dimitrios Kambouris / Afp

På premieren av sin siste film, «Trainwreck» i New York i går forklarte Apatow hvorfor korstoget mot Bill Cosby er så viktig for han.

– Se på alle disse kvinnene som fant mot til å si at noe fælt hadde skjedd dem, og hvordan dette har falt for døve ører, sa Apatow ifølge nyhetsbyrået Ap.

– Vi kunne ikke la dette forsvinne, sa han.

Han håper dokumentet som viser at Cosby erkjenner å ha gitt middelet Quaaludes til en kvinne og flere andre personer, vil oppfordre flere til å høre på dem som står frem.

– Jeg er glad mer informasjon har kommet ut og håper folk nå forstår de forferdelige tingene han gjorde. Folk på innse at vi trenger å støtte disse kvinnene. Hvis ikke står de ikke frem, sa Apatow.

Rettsdokumenter Bill Cosby

AVSLØRING: Frigitte rettsdokumenter viser at Cosby i 2005 innrømmet å ha dopet ned og misbrukt kvinner.

Foto: Matt Rourke / Ap

Apatow har også delt tankene sine på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Mister støttespillere

TV Bill Cosby

INNRØMMER: I rettsdokumenter fra 2005 innrømmer Bill Cosby at han skaffet sedativer med den intensjon å dope ned unge kvinner og ha sex med dem.

Foto: Victoria Will / Ap
Whoopi Goldberg

FORANDRET MENING: Whoopi Goldberg gikk ut og støttet Bill Cosby etter at rettsdokumentene der han innrømmer å ha dopet kvinner ble offentliggjort. Denne uka forandret hun mening.

Foto: Hans Punz / Ap

Flere kjente personligheter har også støttet Bill Cosby etter at han ble anklaget for å ha forgrepet seg på titalls kvinner. Mest kjent er kanskje Whoopi Goldberg og sanger Jill Scott.

Etter at rettsdokumentet ble gjort kjent, gikk Goldberg ut på fjernsynsprogrammet «The View» og sa at hun mente Cosby var uskyldig inntil det motsatte var bevist.

I løpet av de siste dagene har Goldberg og Scott derimot forandret mening.

All informasjon tyder på at han er skyldig. Jeg kommer ikke lenger til å hevde at han er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier Golberg i et intervju med TV-kanalen ABC.

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.