Hopp til innhold

«Fy faen» topper Spotify

19 år gamle Hkeem og Temur fra Oslo er nå de mest streamede artistene i Norge med låten «Fy Faen», etter at den var med i ungdomsserien Skam.

Temur(V) og Hkeem(H) er sammen om låten"Fy faen"

Temur(V) og Hkeem(H) er sammen om å toppe Spotify. Foto: Universal

– Jeg er sjokkert! Vi er bare to gutter som startet i studio og lekte oss frem, og så er låten plutselig på førsteplass. Det føles utrolig deilig. Tusen takk til hver og en av dere som har delt låten vår, vi er utrolig takknemlige, jubler Temur til NRK.

– Det er utrolig, det er helt uvirkelig, sier Hkeem.

Temur er oppvokst på Grünerløkka i Oslo, og har drevet med musikk siden han var 13 år gammel. Han startet med rapmusikk og begynte etter hvert å synge. Kompisen Hkeem er oppvokst på Stovner i Groruddalen, og har drevet med musikk i et år. Begge holder til på X-ray, Ungdommens kulturhus. Nå skjer det så mye at de rekker nesten ikke å få det med seg.


– Fy faen, det har skjedd ting, sier de to og ler.

Skam åpner dører

Tidligere i år ble Gabrielles "Fem fine frøkner" plutselig en hit i Sverige etter at sangen var med i en scene av Skam, tre år etter at den ble laget.

Ikke bare suste låten "Fy faen" inn på førsteplassen til norske Spotify i går, og streames rundt 200.000 ganger i døgnet, også i land som Sverige, Spania og Italia har man fått ørene opp for norsk banning.

Hva skjedde etter at låten ble med i Skam?

– Det åpner dører for oss, serien har gitt oss fans fra mange land, sier Temur.

– Vi fikk utenlandske fans, vi fikk følgere fra utlandet og mange "happy"-meldinger. Vi er på virallista i Spania, Litauen og Italia.

– Tror låten skaper følelser

– Vi tror det de har fått en vibe av «goodfeeling» av låten. De kan jo ikke språket. Det viser at låten gir en god følelse, og det var det vi sikta mot.

Hvordan de havnet i Skam, vet de ikke. Nå håper de at dette vil gi dem spillejobber fremover. I tiden som kommer sier de at de skal nyte dette, gjøre spillejobber og slippe nye singler mot frem mot høsten.


– Vi satser mot toppen, sier de entusiastisk.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober