«Frost 2» klar for publikum i 2019

Den nye «Frost-filmen» kommer om snaue to år, men det er fortsatt uklart om den vil ha samiske elementer.

Laster Twitter-innhold

«Frost 2» kommer på kino 27. november 2019», skriver Disney på Twitter, sammen med et videoklipp av karakteren «Olaf».

Det er lite som er kjent om den kommende filmen, ut over at både Idina Menzel, Kristen Bell og Josh Gad vender tilbake som stemmene til Elsa, Anna og Olaf, ifølge nettstedet Billboard.

Den første «Frost-filmen» kom i 2013, og den nye premieredatoen er nøyaktig den samme som denne filmen hadde, skriver Billboard.

Ifølge VG er «Frost» den mest innbringende animerte filmen gjennom tidene, kinofilmen spilte inn nesten 1,3 milliarder dollar på verdensbasis.

Frykt for «Frost» i sameland

I oktober i fjor besøkte Disney-produsentene bak "Frost" Karasjok, og da var det bekymring blant samer at samiske elementer i en ny Frost-film vil bli for kommersialisert.

Frozen-skapere i Sapmi

Magnus Vuolab og Per Tori Turi sammen med blant annet Frost-skaperne Jennifer Lee, Michael Giaimo, Chris Buck, Peter Del Vecho da de sistnevnte besøkte sameland i fjor.

Foto: Privat

– Vi håper at Disney gjør det skikkelig dersom de skal lage film med samisk inspirasjon, og vi har derfor skrevet brev og bedt om samarbeid, sa daværende sametingspresident, Aili Keskitalo.

Kontakten mellom Sametinget og Disney har blitt kraftig forsinket på grunn av maktskiftet i Sametinget før jul, men nå er brevet nylig godkjent i styret for samisk parlamentarisk råd.

Skrekken for Keskitalo er turister utkledd i tullekofter, slik hun forteller turistnæringen i Finland gjør.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix