«Frost 2» klar for publikum i 2019

Den nye «Frost-filmen» kommer om snaue to år, men det er fortsatt uklart om den vil ha samiske elementer.

Laster Twitter-innhold

«Frost 2» kommer på kino 27. november 2019», skriver Disney på Twitter, sammen med et videoklipp av karakteren «Olaf».

Det er lite som er kjent om den kommende filmen, ut over at både Idina Menzel, Kristen Bell og Josh Gad vender tilbake som stemmene til Elsa, Anna og Olaf, ifølge nettstedet Billboard.

Den første «Frost-filmen» kom i 2013, og den nye premieredatoen er nøyaktig den samme som denne filmen hadde, skriver Billboard.

Ifølge VG er «Frost» den mest innbringende animerte filmen gjennom tidene, kinofilmen spilte inn nesten 1,3 milliarder dollar på verdensbasis.

Frykt for «Frost» i sameland

I oktober i fjor besøkte Disney-produsentene bak "Frost" Karasjok, og da var det bekymring blant samer at samiske elementer i en ny Frost-film vil bli for kommersialisert.

Frozen-skapere i Sapmi

Magnus Vuolab og Per Tori Turi sammen med blant annet Frost-skaperne Jennifer Lee, Michael Giaimo, Chris Buck, Peter Del Vecho da de sistnevnte besøkte sameland i fjor.

Foto: Privat

– Vi håper at Disney gjør det skikkelig dersom de skal lage film med samisk inspirasjon, og vi har derfor skrevet brev og bedt om samarbeid, sa daværende sametingspresident, Aili Keskitalo.

Kontakten mellom Sametinget og Disney har blitt kraftig forsinket på grunn av maktskiftet i Sametinget før jul, men nå er brevet nylig godkjent i styret for samisk parlamentarisk råd.

Skrekken for Keskitalo er turister utkledd i tullekofter, slik hun forteller turistnæringen i Finland gjør.

Kulturstrøm

  • Diop fikk pris

    Regissør Mati Diops "Atlantics" fikk Juryens Store Pris under Cannes Film Festival lørdag kveld. Diop var første svarte kvinne til å bli nominert. Det er den nest-mest prestisjefylte prisen i Cannes etter Gullpalmen.

  • Palme d'Or til Bong Joon-ho

    Bong Joon-ho vant, som første sørkoreaner, hovedprisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes for den kritikerroste svarte komedien 'Parasite', som handler om klasseskille i landet.

    X02520
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters