Hopp til innhold

«Førstegangstjenesten» med skyhøye seertall

De to første episodene av «Førstegangstjenesten» er sett over 1,3 millioner ganger. «Helt ville tall», sier redaksjonssjefen for humor i NRK.

Fra promo Førstegangstjenesten

MÆHMED: Ola Halvorsen er kanskje blitt «Førstegangstjenesten»mest ikoniske karakter.

Foto: NRK

Fredag 2. oktober hadde «Førstegangstjenesten» premiere på helt nye episoder. Nye tall fra NRK analyse viser nå at episode tre og fire av den humoristiske serien er blitt sett over 1,3 millioner ganger.

«Førstegangstjenesten» av og med Herman Flesvig satte strømmerekorder for NRK TV da serien hadde premiere i desember 2019. Da så 375.000 mennesker pilotepisoden den helgen serien ble sluppet. Totalt ble de to første pilotepisodene sett over 2,8 millioner ganger hver.

Dette er helt ville tall som vi selvsagt er utrolig stolte av. Herman og hele den dyktige gjengen foran og bak har jobbet utrolig hardt med å bevare og utvide universet fra pilotepisodene, sier Christina Rezk Resar, redaksjonssjef for humor i NRK.

Førstegangstjenesten S01E04

Flesvig som Tanja-Laila her sammen med Mikkel Niva.

Flesvig spiller selv fire av hovedrollene i serien. Ola Halvorsen, Ahre-Ketil, Preben og Tanja Laila, har alle ulik motivasjon i deres første møte med militærtjenesten.

Noe av det aller beste er at de har greid å lage hele karakterer som man bryr seg om. Det er indre konflikt og gjenkjennelse i dem alle. Da blir det humor med mening, sier Rezk Resar.

Se «Førstegangstjenesten» på nrk.no

Når Beretløpet er unnagjort er det tid for en tur ut på det lokale utestedet. Ola Halvorsen tester sjekkereplikker og Tanja-Laila sjekker Lauritzen.

Kulturstrøm

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Alta-saken med artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen, får dermed prisen på 400.000 kroner.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd». (NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon
 • Motedesigneren Paco Rabanne er død

  Den spanske motedesigneren Paco Rabanne, kjent for sine eksentriske klesdesign er død 88 år gammel. Det bekrefter selskapet hans til nyhetsbyrået AFP. Han grunnla også et av verdens mest kjente parfymemerker.