Hopp til innhold

«Førstegangstjenesten» med skyhøye seertall

De to første episodene av «Førstegangstjenesten» er sett over 1,3 millioner ganger. «Helt ville tall», sier redaksjonssjefen for humor i NRK.

Fra promo Førstegangstjenesten

MÆHMED: Ola Halvorsen er kanskje blitt «Førstegangstjenesten»mest ikoniske karakter.

Foto: NRK

Fredag 2. oktober hadde «Førstegangstjenesten» premiere på helt nye episoder. Nye tall fra NRK analyse viser nå at episode tre og fire av den humoristiske serien er blitt sett over 1,3 millioner ganger.

«Førstegangstjenesten» av og med Herman Flesvig satte strømmerekorder for NRK TV da serien hadde premiere i desember 2019. Da så 375.000 mennesker pilotepisoden den helgen serien ble sluppet. Totalt ble de to første pilotepisodene sett over 2,8 millioner ganger hver.

Dette er helt ville tall som vi selvsagt er utrolig stolte av. Herman og hele den dyktige gjengen foran og bak har jobbet utrolig hardt med å bevare og utvide universet fra pilotepisodene, sier Christina Rezk Resar, redaksjonssjef for humor i NRK.

Førstegangstjenesten S01E04

Flesvig som Tanja-Laila her sammen med Mikkel Niva.

Flesvig spiller selv fire av hovedrollene i serien. Ola Halvorsen, Ahre-Ketil, Preben og Tanja Laila, har alle ulik motivasjon i deres første møte med militærtjenesten.

Noe av det aller beste er at de har greid å lage hele karakterer som man bryr seg om. Det er indre konflikt og gjenkjennelse i dem alle. Da blir det humor med mening, sier Rezk Resar.

Se «Førstegangstjenesten» på nrk.no

Når Beretløpet er unnagjort er det tid for en tur ut på det lokale utestedet. Ola Halvorsen tester sjekkereplikker og Tanja-Laila sjekker Lauritzen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.