NRK Meny
Normal

«Farlige hvetebrødsdager»

Berlin 1944: Helt siden krigen brøt ut har den unge amerikanske kvinnen Ann Dickson klart å holde seg i dekning i Hitlers Tyskland. Nå skjuler hun seg i ruinene etter de alliertes bombing.

Farlige hvetebrødsdager
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Under et luftangrep treffer hun en forretningsmann fra det nøytrale Sverige, Gösta Bergström. Han tilbyr seg å hjelpe henne ut av landet og Gestapos klør, men den eneste mulige måten er at hun gifter seg med ham.

Dramatisk flukt

Da en fryktet gestapist fatter mistanke, utvikler det seg til en dramatisk flukt gjennom det krigsherjede Europa. Og Ann har en hemmelighet Gösta ikke vet om . . .

Den norske journalisten og dramatikeren Axel Kielland skrev denne boka som flyktning i Sverige under krigen, og den er blitt en klassiker i spenningsgenren. Kiellands forrykende krigsthriller er en av Radioteatrets mest populære serier noensinne.

Dramatisert i fem episoder og instruert av Jon Lennart Mjøen.
Produksjonsleder: Mette Sapiraa.
Lyddesign: Jan Erik Hoel.

1. episode: Berlin 1944.

De som er med:

Ann - Lise Fjeldstad
Gösta - Per Sunderland
Karl - Per Tofte
Sjåføren - Odd Andersen
Pleiersken - Ingrid Øwre Wiik
Damen - Ella Hval
Funksjonær - Roy Bjørnstad
Kommisær - Willie Hoel
Pettersen - Wilhelm Lund
Kvinnestemme - Anne-Mari Lund
Ambassadøren - Ingolf Rogde

Sendes i P1 lørdag 2. januar kl. 15.03 og søndag 3. januar kl. 23.03

Sendt første gang i 1977

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK