Hopp til innhold

Når noen voldtar dama di

Når det virkelig røyner på – da er du en stakkarslig mann? Hør diskusjonen omkring det urovekkende stykket!

Espen Reboli Bjerke "En handlingens mann"
Foto: Anne Liv Ekroll (Illustrajson: Antonia Pambou) / NRK

Klarer ikke stå opp for dama di? Forsvare henne? Når de harde, tøffe gutta tar for seg? Hva gjør du når du sitter igjen med skammen? Jesper Halle har skrevet et urovekkende hørespill: ”En handlingens mann.”

Les omtale av hørespillet En handlingens mann

Bakomsamtale Elyas Mohammed, ”Omar” i stykket, og Assad Siddique, som spiller ”Hussain”, berømmer Jesper Halle for å tøre å ta tak i et tema som er ubehagelig og kontroversielt.

Elyas Mohammed og Assad Siddique

Elyas Mohammed (”Omar”) og Assad Siddique (”Hussain”) berømmer Jesper Halle for å tørre å ta tak i et tema som er ubehagelig og kontroversielt.

Foto: Carl Henrik Grøndahl / NRK

Nå håper de at ”En handlingens mann” vil provosere på en positiv måte slik at det får folk til å tenke, og at det kan åpne for en viktig dialog. Camilla Liby Clausen samlet Elyas, Assad og dramatiker Jesper i studio.

Hør diskusjonen omkring det urovekkende stykket! 

Etterprogram: "En handlingens mann"   

"En handlingens mann" ble sendt i NRK P2 søndag 10. februar kl. 15.03.

[Tekst: Carl Henrik Grøndahl]

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.