«Dynastiet»-seerstorm mot NRK

At den «evigvarende» såpeserien gikk ut til fordel for trekningen av finalerekkefølgen i Eurovision, var ikke populært blant «Dynastiet»s trofaste seere.

Dynastiet

«Dynastiet»s trofaste seere er fortvilet over at såpeserien må vike når det skjer andre ting i nyhetsbildet.

Foto: HO / SCANPIX

Over 50 telefonhenvendelser rant i løpet av kort tid inn hos NRKs Publikumsservice da «Dynastiet» uteble fra sitt faste sendetidspunkt på NRK1 tirsdag formiddag.

Og det er ganske mye, tatt i betraktning at serien, som ble sendt på NRK for første gang i 1983, bare har 45 000 seere i snitt.

Les også: Dynastiet ofret for alpin-VM

Seerstorm hver gang

Dynastiet

Champagne, intriger, drama og sex, er ordene som brukes for å beskrive 80-tallsserien.

Foto: Scanpix

– Hver gang «Dynastiet» ikke kommer til oppsatt tid, blir det en liten seerstorm, bekrefter leder for Publikumsservice, Gunn Helen Berg, overfor NRK.no.

Faktisk har det kommet inn over 530 henvendelser på «Dynastiet» det siste året – det er nesten hundre flere telefoner og e-poster enn «Nytt på nytt», Norges mest sette program hver uke, har fått!

Siste episode av «Dynastiet» gikk på amerikansk fjernsyn i 1989. NRK1 programsatte alle de ni sesongene på nytt i 2009, og serien er nå inne i den siste sesongen.

Les også: Dynastiet på norske TV-skjermar

Derrick-fans

Men den amerikanske såpeserien er slettes ikke alene om å ha trofaste seere på dagtid, også den tyske kriminalsjefinspektøren Stephan Derrick kan skilte med en ivrig fanskare. De 76 000 seerne har kontaktet Publikumsservice 265 ganger siden mars i fjor.

– «Derrick» og «Dynastiet» er gjengangere. Det er ofte de programmene det går utover når noe må flyttes på grunn av en ekstra nyhetssending, en ESC-trekning eller andre ting, forklarer Berg.

Derrick

Kriminalsjefinspektør Derrick, i Horst Tapperts skikkelse.

Foto: NRK

Nett-TV: Skandalesåpe får fortsette på NRK!

Hos Publikumsservice har de sjeldent noe annet råd å gi, enn at innringerne må smøre seg med tålmodighet.

– Trøsten er at episodene kommer jo, de blir som regel bare forkjøvet, sier avdelingslederen.

Er det er TV-program du ikke klarer deg uten? Delta i diskusjonen her!

Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney