"Don't Bother Me"

"Don't Bother Me" var den første egenkomponerte låten som George Harrison fikk med på en Beatles-plate.

Hør: Historien bak Don't Bother Me

John Lennon og Paul McCartney var de dominerende komponistene gjennom hele karrieren til The Beatles. George Harrison fikk bare så vidt slippe til, og første gang var på albumet "With The Beatles" i november 1963, med låta "Don't Bother Me". Harrison skrev låta på et hotellrom i Bournemouth mens han var syk. Den sarte, såre stemningen i låta var uvanlig for The Beatles på den tiden, men ble etter hvert karakteristisk for George Harrisons låter.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, rytmepinner

John Lennon: Gitar, tamburin

George Harrison: Gitar, vokal

Ringo Starr: Trommer, bongotrommer, arabisk bongotromme

Hør: Historien bak Don't Bother Me

Tilbake til The Beatles komplett

 

Kulturstrøm

 • Klassisk musikkpodkast for barn

  David Williams har laget en ny podkastserie om klassisk musikk for barn på Classic FM. «Marvellous Musical Podcast» ligger nå ute med 10 episoder. Her er det snakk om musikk fra filmer som «Star Wars» og «Harry Potter», men også Brahms, Chopin og Beethoven med tema snodige instrumenter. Skuespilleren og TV-profilen er best kjent i Norge som barnebokforfatter, blant annet med «Den rikeste gutten i verden» og «Gangsterbestemor».

  Harry Potter
  Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Norge
 • Fikser på handlingen i ny Bond-film

  Manusforfatteren Scott Z. Burns er hyret inn for å skrive om manuset til det som skal bli den 25. filmen om James Bond. Grunnen er at regissør Cary Fukunaga ikke er fornøyd med manuset i sin nåværende form, skriver The Playlist. Burns har fikset på manusene til «Ocean's 12», «Widows» og «Rogue One» tidligere, selv om arbeidet har vært ukreditert.

 • Collins-søstre får TV-serie

  Livene til søstrene Joan Collins og Jackie Collins skal bli TV-serie. 85 år gamle Joan Collins er kjent fra «Dynastiet» på 1980-tallet, og fremdeles aktiv i jobb med roller i blant annet «American Horror Story». Forfatteren Jackie Collins, som blant annet skrev «Lady Boss», døde i 2015. Men døtrene hennes har gitt sin velsignelse til serien. Ifølge Variety har serien fått arbeidstittelen «Joan & Jackie», og skal følge søstrene fra etterkrigstidens London til å bli henholdsvis Hollywood-stjerne og litterær bestselger. (NTB)

  Jackie Collins og Joan Collins
  Foto: Evan Agostini / NTB Tema