NRK Meny
Normal

"Død snø" utsolgt på Sundance

Visningen av den norske splatterfilmen "Død snø" er utsolgt på Sundance Film Festival som åpner i dag.

Nazizombier i filmen "Rød snø"
Foto: (hentet fra filmen "Død snø")

Den norske filmen har fått stor interesse fra utlandet. En rekke land fra Europa og Latin-Amerika har allerede kjøpt rettighetene til å vise filmen, ifølge produsent Terje Strømstad.

Les også: NRKs anmeldelse av Død Snø

Les også : "Død snø" til Sundance!

Eksotisk

Vegar Hoel og Stig Frode Henriksen i "Død snø".

Vegar Hoel og Stig Frode Henriksen i 'Død snø'.

Foto: Foto/Copyright: Sveinung Svendsen/Euforia Film

Zombier i gamle tyske naziuniformer hjemsøker den norske fjellheimen i ”Død snø”. Terje Strømstad tror den norske naturen er en av grunnene til den internasjonale interessen.

- Jeg tror nok det er fordi det er en type film som er ganske eksotisk for det store utland, både med naturen og sjangeren.

450 liter blod gikk med i splatter-filmen «Død Snø». Her kan du se Klipp fra "Død snø"

- En drøm

Hvert år kommer over 3000 journalister og filmbransjeaktører til Sundance Film Festival for å se og kjøpe film. Filmen «Død Snø» er plukket ut som én av 200 filmer som skal vises på den legendariske filmfestivalen. De 200 filmene blir plukket ut blant tusenvis av innsendte filmer.

- Alle filmskapere drømmer om dette, men man tør jo ikke engang håpe på at det skje, sier Tommy Wirkola, som har regissert filmen, til NRK.

Billetter på svartebørsen

Ni land har allerede sikret seg rettighetene til å vise filmen, ifølge produsent Terje Strømstad. I dag åpner den prestisjetunge Sundance film festival i Utah i USA, og visningene av "Død snø" er utsolgt. Strømstad forventer at flere land vil vise interesse for filmen.

- Vi har ikke fattet hvor stort dette er for filmen. I forhold til det amerikanske markedet så tror jeg det kommer til å selge ganske bra. Det ligger også billetter på svartebørsen på ebay og det tyder jo bra, sier han.

Sundance Film Festival er den største uavhengige filmfestivalen i USA.

Kulturstrøm

 • Gode kritikker for «Skjelvet»

  – Det er utrolig gøy med så fantastiske kritikker på «Skjelvet». Vi er en blid gjeng, sier Ane Dahl Torp. Ifølge NRKs anmelder i Filmpolitiet, Birger Vestmo, er filmens forløper «Bølgen» kun et skvulp i forhold.

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.