NRK Meny
Normal

"Day Tripper"

I løpet av 1965 ble The Beatles introdusert for narkotiske stoffer, blant annet LSD. Dette ga inspirasjon til mange nye sanger, og en av dem var "Day Tripper".

We Can Work It Out / Day Tripper
Foto: EMI / Apple Corps

Hør: Historien bak Day Tripper

Det var John Lennon, som i hastverk for å rekke å lage en singel før julesalget, skrev mesteparten av teksten og det legendariske gitarriffet på "Day Tripper". Paul McCartney hjalp til med versene.

Låta ble spilt inn under studiosesjonene til albumet "Rubber Soul", sammen med "We Can Work It Out".

"We Can Work It Out" og "Day Tripper" ble utgitt som dobbel A-sidesingel 3. desember 1965.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, vokal

John Lennon: Gitar, tamburin, vokal

George Harrison: Gitar

Ringo Starr: Trommer 

Hør: Historien bak Day Tripper

Tilbake til The Beatles komplett

 

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3