Normal

«Broen» nominert til Bafta

Den dansk-svenske kriminalserien «Broen» er nominert til tv-pris hos britiske Bafta.

Broen 10:10

Politietterforsker Saga Norén (Sofia Helin) i den dansk-svenske krimserien Broen. Serien er nominert til pris i kategorien for beste utenlandske tv-serie.

Foto: DR/SVT

i 2012 fikk den danske serien «Borgen» en Bafta-pris for beste internasjonale tv-serie, i konkurranse mot amerikanske «Modern Family» og australske «The Slap».

I 2010 slo den danske serien «Forbrytelsen» både «Mad Men», «Glee» og «Boardwalk Empire» da de stakk av med pris i kategorien for beste utenlandske tv-serie i British Academy Television Awards' (BAFTA).

Nå er den dansk-svenske krimserien «Broen» nominert i samme priskategori.

Egen amerikansk versjon

Serien har fått svært gode kritikker, og har vært svært populær blant norske tv-seere. USA får sin en egen versjon kalt «The Bridge», hvor handlingen skal foregå på grensa mellom USA og Mexico.

Kjemper mot «Homeland»

Claire Danes

Claire Danes fra Homeland

Foto: Showtime

«Broen» er nominert sammen med noen av tidens mest omtalte tv-serier: dramaserien «Game of Thrones», komiserien «Girls» og den politiske thrilleren «Homeland» med Claire Danes og Damian Lewis i hovedrollen.

«Game of Thrones» ble i snitt sett av 10,4 millioner mennesker siste sesong. Det gjør den til den tredje mest sette serien i HBOs historie, ifølge Politiken.

«Homeland» har også vært en enorm suksess med over fem millioner ukentlige seere.

Prisutdelingen vil foregå i London den 12. mai.

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter