NRK Meny
Normal

«Broen» nominert til Bafta

Den dansk-svenske kriminalserien «Broen» er nominert til tv-pris hos britiske Bafta.

Broen 10:10

Politietterforsker Saga Norén (Sofia Helin) i den dansk-svenske krimserien Broen. Serien er nominert til pris i kategorien for beste utenlandske tv-serie.

Foto: DR/SVT

i 2012 fikk den danske serien «Borgen» en Bafta-pris for beste internasjonale tv-serie, i konkurranse mot amerikanske «Modern Family» og australske «The Slap».

I 2010 slo den danske serien «Forbrytelsen» både «Mad Men», «Glee» og «Boardwalk Empire» da de stakk av med pris i kategorien for beste utenlandske tv-serie i British Academy Television Awards' (BAFTA).

Nå er den dansk-svenske krimserien «Broen» nominert i samme priskategori.

Egen amerikansk versjon

Serien har fått svært gode kritikker, og har vært svært populær blant norske tv-seere. USA får sin en egen versjon kalt «The Bridge», hvor handlingen skal foregå på grensa mellom USA og Mexico.

Kjemper mot «Homeland»

Claire Danes

Claire Danes fra Homeland

Foto: Showtime

«Broen» er nominert sammen med noen av tidens mest omtalte tv-serier: dramaserien «Game of Thrones», komiserien «Girls» og den politiske thrilleren «Homeland» med Claire Danes og Damian Lewis i hovedrollen.

«Game of Thrones» ble i snitt sett av 10,4 millioner mennesker siste sesong. Det gjør den til den tredje mest sette serien i HBOs historie, ifølge Politiken.

«Homeland» har også vært en enorm suksess med over fem millioner ukentlige seere.

Prisutdelingen vil foregå i London den 12. mai.

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).