NRK Meny
Normal

«Borat» skal lage amerikansk «Klovn»

Sacha Baron Cohen har kjøpt filmrettighetene til danske «Klovn: The Movie».

Borat er tilbake

RETTIGHETER: Den britiske skuespilleren Sacha Baron Cohen, kjent for blant annet filmen om kasakhstaneren Borat, har kjøpt filmrettighetene til «Klovn».

Foto: ARMANDO FRANCA / Ap

Ifølge den danske avisen BT har komiker og skuespiller Sacha Baron Cohen kjøpt filmrettighetene til den danske komediesuksessen «Klovn».

Det er de to danske komikerne Casper Christensen og Frank Hvam som står bak TV-serien «Klovn» og de to filmene «Klovn: The Movie» og «Klovn Forever».

– Sachas selskap Four by Two Films har kjøpt rettighetene til filmen. Det er en uke siden avtalen ble inngått med ham og hans selskap, så det hele er nytt for Frank og meg, sier Christensen til BT.

Filmrettighetene for en amerikansk versjon ble opprinnelig solgt for fire år siden av filmstudioet Warner Bros, men er nå kjøpt opp av Cohen.

Klovn Forever

DANSK DUO: Casper Christensen (t.v.) og Frank Hvam står bak TV-serien og filmene med navnet «Klovn». Nå skal det lages en amerikansk versjon.

– Kan bli sabla artig

Sigurd Vik i Filmpolitiet er godt kjent med både Cohen og Klovn. Han mener den britiske komikeren kan gjøre en amerikansk Klovn-versjon til noe eget.

– Det kan bli sabla morsomt. Cohen er en fyr som har en distinkt men i min bok god humor. Hvis han klarer å gjøre «Klovn»-konseptet til sitt eget kan dette bli bra, sier han.

Sigurd Vik

– HAR TROEN: Sigurd Vik i Filmpolitiet har troen på at Sacha Baron Cohen kan gjøre Klovn-konseptet til sitt eget.

Foto: Martin Aas / P3

I «Klovn» spiller Hvam og Christensen versjoner av seg selv. Vik mener det kan bli veldig spennende om Cohen velger å gjøre det samme, i stedet for å spille helt fiktive karakterer.

– Hvis konseptet er at han spiller en versjon av seg selv, blir dette en ny greie. Jeg håper det blir mye humor som spiller på hans egen historie som komiker.

Samarbeid

Dette er ikke første gang Hvam og Christensen skal samarbeide med Cohen. De to danske komikerne har skrevet manuset til britens kommende film «The Lesbian» sammen med ham.

– Vi vet ikke om det blir til noe, men det å sette seg ned med ham og snakke handling og dialog har vært utrolig morsomt. Han er jo en av dem jeg respekterer, sier Christensen.

Samarbeidet skal ha startet etter at Cohen så «Klovn» for første gang.

– Kleinhetspotensialet ligger nært opp til det maksimale. Det er ikke mange andre komboer enn Cohen og «Klovn» som jeg kan se for meg bli enda kleinere, sier Vik.

Tøyer grenser

Både med TV-serien og filmene sine tøyer Christensen og Hvam grensene innen humor, og handlingen dreier seg oftest om at de to karakterene havner i pinlige situasjoner som kan være vanskelige å le av.

Dette er ikke helt ulikt det Cohen har blitt kjent for gjennom filmene sine. Både «Borat» og «Brüno» er filmer der Cohen spiller karakterer som havner i pinlige situasjoner.

– Både Klovn og Cohen har vist vilje til å være drøye med "på kanten"-humor. Sånn sett er dette en match, sier Sigurd Vik.

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters