NRK Meny
Normal

«Borat» hopper av Queen-film

Sacha Baron Cohen dropper den planlagte filmen om Queen, der han skulle spille hovedrollen som Freddie Mercury.

Sacha Baron Cohen og Freddie Mercury

Sacha Baron Cohen skulle spille Queen-vokalist Freddie Mercury i en film om stjernens korte liv og karriere, men har nå hoppet av prosjektet som han selv startet.

Foto: fotomontasje/AP

Den offisielle årsaken sies å være «kreativ uenighet».

Ifølge filmnettstedet Deadline, skal uenigheten angivelig handle om at to av Queens gjenlevende originalmedlemmer, Brian May og Roger Taylor, ønsket å lage en film for hele familien om det legendariske bandet.

Sacha Baron Cohen ville imidlertid lage en langt mer avslørende film om den homofile frontmannen, som døde etter komplikasjoner fra aids i 1991.

Les også: «Borat» blir Freddie i ny film

Vetorett

Klassisk positur

Queen-gitarist Brian May under premieren på 'We will rock you' i Oslo i 2011.

Foto: JAN PITMAN / AP

Det var den britiske skuespilleren og komikeren som har utviklet filmideen de siste årene, og ville ha Peter Morgan («Frost/Nixon», «The Queen», «The Last King of Scotland») til å skrive handlingen.

I 2010 ble det meldt at innspillingen skulle starte allerede året etter, men ting tyder på at uenighetene hadde startet allerede på dette tidspunktet.

Baron Cohen ga i sin tid May og Taylor rett til å godkjenne regissørvalg så vel som manus, og de er også inne på produsentsiden sammen med blant andre Robert De Niro.

Motvillige i utgangspunktet

Brian May har foreløpig ikke kommentert saken, men videreformidlet Twitter-meldingen fra Queen-fanklubben om Baron Cohens avhopp. I et intervju i april i fjor uttalte May at de var «motvillige» til å si ja opprinnelig og fastslo:

– Freddies arv er svært dyrebar, og vi har et stort ansvar for ikke å ødelegge den.

45-åringen var svært beskyttende rundt sitt eget privatliv hele sin karriere, stilte sjelden opp på intervjuer, og snakket aldri om sin homoseksualitet.

Les også: Freddie Mercury blir film

Suksessmusikal

Blant Queens største hits finner vi blant annet «Bohemian Rhapsody», «We Are the Champions», «We Will Rock You» og «Radio Ga Ga».

Musikalen «We Will Rock You» har blitt spilt for fulle hus i London siden 2002, og er skrevet med utgangspunkt i låter fra Queen-universet.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix