NRK Meny
Normal

«Borat» hopper av Queen-film

Sacha Baron Cohen dropper den planlagte filmen om Queen, der han skulle spille hovedrollen som Freddie Mercury.

Sacha Baron Cohen og Freddie Mercury

Sacha Baron Cohen skulle spille Queen-vokalist Freddie Mercury i en film om stjernens korte liv og karriere, men har nå hoppet av prosjektet som han selv startet.

Foto: fotomontasje/AP

Den offisielle årsaken sies å være «kreativ uenighet».

Ifølge filmnettstedet Deadline, skal uenigheten angivelig handle om at to av Queens gjenlevende originalmedlemmer, Brian May og Roger Taylor, ønsket å lage en film for hele familien om det legendariske bandet.

Sacha Baron Cohen ville imidlertid lage en langt mer avslørende film om den homofile frontmannen, som døde etter komplikasjoner fra aids i 1991.

Les også: «Borat» blir Freddie i ny film

Vetorett

Klassisk positur

Queen-gitarist Brian May under premieren på 'We will rock you' i Oslo i 2011.

Foto: JAN PITMAN / AP

Det var den britiske skuespilleren og komikeren som har utviklet filmideen de siste årene, og ville ha Peter Morgan («Frost/Nixon», «The Queen», «The Last King of Scotland») til å skrive handlingen.

I 2010 ble det meldt at innspillingen skulle starte allerede året etter, men ting tyder på at uenighetene hadde startet allerede på dette tidspunktet.

Baron Cohen ga i sin tid May og Taylor rett til å godkjenne regissørvalg så vel som manus, og de er også inne på produsentsiden sammen med blant andre Robert De Niro.

Motvillige i utgangspunktet

Brian May har foreløpig ikke kommentert saken, men videreformidlet Twitter-meldingen fra Queen-fanklubben om Baron Cohens avhopp. I et intervju i april i fjor uttalte May at de var «motvillige» til å si ja opprinnelig og fastslo:

– Freddies arv er svært dyrebar, og vi har et stort ansvar for ikke å ødelegge den.

45-åringen var svært beskyttende rundt sitt eget privatliv hele sin karriere, stilte sjelden opp på intervjuer, og snakket aldri om sin homoseksualitet.

Les også: Freddie Mercury blir film

Suksessmusikal

Blant Queens største hits finner vi blant annet «Bohemian Rhapsody», «We Are the Champions», «We Will Rock You» og «Radio Ga Ga».

Musikalen «We Will Rock You» har blitt spilt for fulle hus i London siden 2002, og er skrevet med utgangspunkt i låter fra Queen-universet.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK