"Billy" er blitt voksen

Jamie Bell som vi kanskje kjenner best som "Billy Elliot" spiller nå i en film der han vil ha sex med sin egen mor.

Billy Elliot
Foto: Filmweb.no

Som 13 åring danset han seg inn i alles hjerter i filmen ”Billy Elliot” og kunne fylle peishyllen på gutterommet med prestisjetunge priser. Akkurat som gutten i filmen ble Jamie Bell mobbet fordi han danset, kameratene kalte ham ”ballerinagutt med tyllskjørt”.

- Ertingen gjorde meg ennå mer bestemt på å bevise at ballett er krevende like og passende for gutter som jenter, sier han.

Sammenligner seg med Eminem

Jamie Bell i filmen Hallam Foe
Foto: neil davidson

Nå er gutten blitt 21 år, og erklærer seg som Nord-Englands tøffkjeftet svar på Eminem.

I premiereklare ”Hallam Foe” spiller han en 18 åring som er en smule forvirret etter at moren druknet.

- Jeg ble invitert på en sinnsyk restaurant som viste japansk porno på veggene. Filmen er litt vanskelig å forklare, sa regissøren.

Sex med sin egen mor

- Det handler i bunn og grunn om en gutt som vil ligge med sin mor! Man tenker seg om et par ganger før man tar en slike rolle. Men dette er den mest spennende filmen jeg har vært med på, sier Jamie Bell.

HØR: Filmportrett av Jamie Bell

Billy Elliot (Jamie Bell) i bokseringen
Foto: Filmweb.no

En dansende familie

Jamie Bell vokste opp med mor og søster i en familie med flere generasjoner dansere. Han sto utenfor ballettskolen og etterlignet bevegelsene til han slapp inn og startet treningen seks år gammel.

Nå foretrekker han stepping. Etter suksessen i ”Billy Elliot” ble han spådd en lysende fremtid. Han ble også spådd tenåringsfobier og rampelysnykker. Men Jamie har kontroll.

- Jeg er ferdig med tenåringsangsten. Film er risikabel bransje, men jeg har fornuftige folk rundt meg. Jeg elsker å bruke penger på dyre duppeditter, men prøver ellers å holde en lav profil og gjøre skikkelig arbeid sier Jamie

Jamie Bell

Jamie Bell i 2001.

Foto: SEAN DEMPSEY / AP

Mener unge skuespillere er late

Den hardt arbeidende Jamie knurrer over sin egen generasjon av yngre skuespillere.

- De er late, gidder ikke anstrenge seg for å bli bedre.

Da kjæresten, Evan Rachel Wood slo opp til fordel for sjokkrockeren Marilyn Manson tok Jamie det hardt og påstår han fortsatt er forelsket i henne.

- Vi var i to forskjellige faser i modenhet. Hun hadde akkurat begynt å få ideen om frihet og uavhengighet. Den har jeg hatt siden jeg var 14, sier Jamie Bell.

Kulturstrøm

 • Byr opp til fest på godt og vondt

  Netflix-filmen “The Dirt” er historien om ett av tidenes villeste rockeband, Mötley Crüe. Her skildres lavmoralske handlinger og horrible beslutninger i omtrent hver eneste scene. Dette er definitivt ikke en film for metoo-bevegelsen, selv om den gir inntrykk av at gleden ved det ekstreme “forbruket” av damer er gjensidig, mener anmelder Birger Vestmo

  The Dirt
  Foto: Netflix Jake Giles Netter / Jake Giles Netter
 • Bokmessen i Leipzig åpner

  Den årlige bokmessen i den tyske byen Leipzig åpner lørdag. 18 norske forfattere er blant dem som skal presenteres.

  Bokmessen i Leipzig 2019
  Foto: HENDRIK SCHMIDT / AFP