NRK Meny

«Änglagård»-inspirert serie

Den svenske regissøren Colin Nutley skal nå ta fatt på en «Änglagård»-inspirert fjernsynsserie. Det er snakk om en miniserie for kanalene C More og svensk TV4, melder TT. Tittelen er: «Bröllop, begravning och dop» – hvor det som skjer i bryllupet tar seerne med både til en begravelse og en dåp. – Enkelt sagt kan man si det er en fjern kusine av «Änglagård», sier Colin Nutley til Expressen. Han vil imidlertid ikke røpe hvilke skuespillerne han ser for seg i rollene (NTB)

Video Filmanmeldelse; Änglagård – alle gode ting er tre
Foto: Nyhetsspiller

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix