Hopp til innhold

Beduinen om kvinner og sex

Beduinen husker fra barndommen at han så sauer parre seg. Derfor er hans forhold til kvinner rent seksuelt, uten flørting eller romantikk.

Beduinen Mohammed

Beduinen Mohammed snakker om kvinner og sex.

Foto: Faction Film

Beduinkvinne.
Foto: Faction film

Mannen med det relativt ukompliserte forholdet til kvinner og sex er Mohammed, en beduin som lever i ørkenområdene nordøst i Syria. Påstanden etterfølges av en lattersalve og dagens åttiende sigarett.

Mohammed er en av dem du møter i første episode av den norskproduserte serien ”Abrahams barn”, som har premiere på NRK1 onsdag 21. mai.

Stressfri

Mohammeds hverdag består i stor utstrekning av sauer og kortspill. Han er ukjent med begrepet stress, i likhet med mange av de andre karakterene i serien. Og som beduiner flest er han rett på sak:

- Beduinkvinnen føler ditt begjær, sier han. - Du føler hennes. Det er ikke noe komplisert ved det. Og det seksuelle ritualet? Det er bare å hoppe på hverandre som sauer.

Beduinkvinner.

Hjem med sauemelk: Beduiner nordøst i Syria.

Foto: Faction Film

Mohammed er imidlertid fascinert av mer ”eksotiske” kvinner:

- Beduinen tenner ikke på kvinner fra ørkenen. Han blir ikke tiltrukket av dem, men av bykvinner. Bykvinner er annerledes, hevder Mohammed.

Humoristisk reise

”Abrahams barn” er en vinglete og humoristisk reise gjennom et område de fleste av oss forbinder med krig og tragedier.

Serien viser den andre siden av virkeligheten, og handler om livet i sin alminnelighet.

Fiskeren Zacharias.

Fiskeren Zacharias.

Foto: Faction Film

Mens Mohammed forteller om beduiner og sex, klager fiskeren Zacharias over at han ikke får sex i det hele tatt. Jaquelin forstår ikke hva arabere har i Norge å gjøre, og Nazih forteller om Knut Hamsun.

Nært møte

”Abrahams barn” er full av pussigheter og komikk, men også dypt alvorlig. Det er et nært møte med mennesker som alle opplever ulike drama i sine liv.

Noen gleder seg over nye rulleskøyter, andre setter piercing eller drikker arabisk brennevin. Det er en fortelling om livet, og om hvordan det til forveksling kan ligne på livet i vår del av verden.

Reiseruta i "Abrahams barn".

Bli med på en reise i Abrahams fotspor.

Foto: Faction Film

Mangfold

– Målsettingen med serien er å bryte med den stereotype fortellingen fra Midtøsten og bidra til å skape forståelse for mangfoldet i området. Det er krig i Midtøsten, men folk flest lever i fordragelighet, sier regissøren Dag Hoel.

En av karakterene som representerer dette mangfoldet er Basm. Han sier det slik:

- Deler av meg er araber, syrer, muslim, jøde, armener, katolikk, og til og med assyrer. Vår kultur er summen av dette. Dersom jeg hevder at jeg bare er assyrer, betyr det at jeg stenger meg inne som en fundamentalist, sier Basm.

Les programomtale til "Abrahams barn"

(Faction Film)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.