Hopp til innhold

– Voldtok sammen med Savile

En venn av den avdøde BBC-kjendisen Jimmy Savile er beskyldt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente sammen med den pedofile programlederen.

Britain Savile's Driver Historic sex abuse allegations

Ray Teret er siktet for over 30 tilfeller av seksuell mishandling, og er beskyldt for å ha voldtatt en 15-år gammel jente sammen med den avdøde TV-kjendisen og sexforbryteren Jimmy Savile. Her er Teret avbildet utenfor Manchester Magistrates Court i 2013.

Foto: Jonathan Pow / Ap

Det melder BBC.

Anklagene mot 72 år gamle Ray Teret kom frem i en rettssak i Manchester Crown Court, hvor engelskmannen er siktet for over 30 tilfeller av seksuell mishandling, inkludert 18 voldtekter.

Teret har erklært seg uskyldig i hendelsene som angivelig skal ha funnet sted i en periode på 1960-tallet.

I tillegg til å være en venn av Savile, jobbet også Teret som sjåfør for TV-kjendisen.

Jimmy Savile

Nyheten om at Englands TV-onkel Jimmy Savile hadde forgrepet seg på barn og voksne i over 40 år, rystet en hel nasjon.

Foto: Lewis Whyld / Ap

Jimmy Savile døde i oktober 2011, 84 år gammel.

Året etter kom de første offentlige beskyldningene om at hele Englands TV-onkel hadde forgrepet seg på barn, mange av dem i BBCs lokaler.

Tidligere i år viste en rapport fra det engelske helsevesenet at BBC-kjendisen også hadde forgrepet seg på voksne. I en tidsperiode fra 1962 til 2009 skal Savile ha utført overgrep på personer fra fra 5 til 75 år, og han skal også ha forgrepet seg på lik.

– Ikke skyld ved assosiasjon

Teret er tiltalt sammen med to andre menn, William Harper og Alan Ledger, som blir omtalt i retten som «venner og bekjente».

Ifølge BBC advarte aktoratet juryen om at «skremmebildet av Savile» ikke burde overskygge hvordan de dømmer de tre siktede mennene.

– Dette er ikke skyld ved assosiasjon, den slags forestillinger har ingen plass i denne rettssalen, sa aktor Tim Evans til BBC.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober