AEG Live hevder familien skjulte sannheten om Michael Jackson

Michael Jackson hadde et langvarig stoffmisbruk, og familien skjulte det for resten av verden, hevder advokaten til konsertarrangøren AEG Live.

DOUNIAMAG-US-ENTERTAINMENT-COURT-MUSIC-JACKSON-FILES

Katherine Jackson (83) har saksøkt AEG Live. Rettsaken har vart i tolv uker og vitnemålene skal vare til i midten av september. Denne uken forklarte 83-åringen seg for retten.

Foto: FREDERIC J. BROWN / Afp

PEOPLE-MICHAEJACKSON/ Courtroom sketch depicting AEG attorney Putnum as he cross-examines Katherine Jackson during trial in Los Angeles

En rettstegning av AEG-advokat Marvin Putnam.

Foto: GABRIELA MATTHEWS / Reuters
Prince Jackson

Prince Jackson er et av mange fremtredende vitner i saken mot AEG Live. Her er han fra premieren på 'Michael Jackson ONE' i juni i år.

Foto: David Becker / NTB Scanpix
Dr. Conrad Murray

Dr. Conrad Murray ble kjent skyldig i uaktsomt drap. Noe av striden i den pågående rettssaken er om hvorvidt det var AEG eller Jackson som var Murrays arbeidsgiver.

Foto: Pat Sullivan / Scanpix/AP

Siden slutten av april har konsertarrangøren AEG Live vært i en rettssak mot Michael Jacksons familie, som har tatt ut sivilt søksmål mot arrangøren.

Familien mener AEG Live opptrådte uaktsomt da de ansatte legen Conrad Murray til å følge opp Michael Jacksons helse under forberedelsene til comeback-turneen «This is it».

AEG Lives advokat, Marvin Putnam, begynte forhørene sine tirsdag denne uken, og sier at han blant annet vil trekke «alle legene som noen gang behandlet Jackson» inn i vitneboksen.

– Familien skjulte hans private verden så godt de kunne og nå vil de at noen andre skal ta skylden for noe kun de selv visste, sa AEG-advokaten Putnam i retten ifølge CNN.

I sin åpningsprosedyre på tirsdag fortalte Putnam at han gjennom de tolv neste ukene vil vise juryen «stygge ting» om Michael Jackson.

Advokaten sa også at han vil bevise at sjefene i AEG Live på ingen måte kunne vite om den livsfarlige behandlingen som Conrad Murray gav Jackson på soverommet hans.

Michael Jackson døde av en legemiddeloverdose i 2009, mens han var midt i forberedelsen til den store comebackturneen som AEG arrangerte.

Jacksons lege Conrad Murray ble 7. november 2011 dømt for uaktsomt drap på popstjernen.

Mener familien skjulte sannheten

Katherine Jackson, Michael Jacksons mor, var vitne i saken på mandag, og AEG Lives advokat fikk anledning til å kryssforhøre henne før han startet prosedyren på tirsdag.

Putnam spurte Katherine Jackson om hva familien kjente til av Michael Jacksons stoffavhengighet.

– Hun fortalte til verden og pressen at Jackson aldri hadde et avhengighetsproblem, at han aldri hadde vært innlagt til rehabilitering for pillemisbruk og at familien aldri grep inn for å stoppe pillemisbruket. Som vi nå vet, hadde Michael Jackson et livslangt problem med reseptbelagte medisiner, så det vi ble fortalt mens han levde var ikke sant, fortalte AEG Live-advokat Putnam til pressen på mandag.

Moren retter skylden mot konsertarrangøren, og hevder at de lot han dø. I vitneboksen har Katherine Jackson også fortalt at hun gikk til søksmål mot AEG Live for å komme til bunns i hva som egentlig skjedde med sønnen hennes.

83-åringen har hele tiden avvist at Michael Jackson hadde et avhengighetsproblem.

Tårevått vitnemål

Kenny Ortega, show-ansvarlig for This is it-turneen, vitnet i midten av juli. Han fortalte at han varslet AEG Live om Jackson forverrende psykiske helse.

Ortega leste opp noen av e-postene han hadde sendt til konsertarrangøren.

– Jeg er bekymret for at artisten ikke vil kunne gjennomføre showet grunnet helsemessige årsaker. Han skjelver, er uklar og oppfører seg nesten som besatt. Alle mine instinkter sier at han bør sjekkes grundig av en psykolog, leste Ortega før han brøt sammen i gråt og måtte ta en pause.

Jackson-familiens advokat, Brian Panish, mener at AEG Live visste om Jacksons misbruk og helseproblemer.

– De kunne lett ha sagt « hør, vi kommer ikke til å fortsette med prøvene før du ser en passende lege og kommer tilbake». De var de eneste som hadde muligheten til å gjøre noe, likevel lot de være, sa Jackson-advokaten.

Til tross for de harde ordene fra Jackson-advokaten, samt e-postene og det følelsesladde vitnemålet fra turnéansvarlige Ortega, insisterer AEG Live på at de ikke visste noen ting om Michael Jacksons haltende helse.

Kulturstrøm

 • Jesus-portrett blir musikal

  Historia til verdas dyraste måleri, «Salvator Mundi», blir Broadway-musikal, skriv CNN. Jesus-portrettet, som vart malt av Leonardo da Vinci rundt år 1500, var borte i fleire hundre år. I 2017 vart det selt for over 450 millionar dollar på auksjon.

  Salvator Mundi av Leonardo da Vinci.
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • «Nordlys»-serien blir film

  Nordisk film har kjøpt rettighetene til Malin Falchs tegneseriebøker i Nordlys-serien, melder VG. Serien handler om jenta Sonja som drar på en reise inn i en verden av norsk folklore og fantasivesener. De tre første bøkene har alle ligget i flere uker i topp på bestselgerlistene. Filmen er tenkt som animasjonsfilm.

  Bilde til bruk i anmeldelsen av Malin Falchs "Kråkesøstrene", som er tredje bok i serien "Nordlys"
  Foto: Malin Falch / Egmont Kids