NRK Meny
Normal

– Vi tenker å teste ut fengslene deres

Kultheltene i tv-serien Trailer Park Boys måtte flytte morgendagens show fra Folketeatret til Oslo Spektrum på grunn av stor pågang. Dette til tross for at serien aldri er vist på norsk tv.

Trailer Park Boys

SMÅKRIMINELLE: Trailer Park Boys består av (f.v.) Bubbles (Mike Smith), Ricky (Robb Wells) og Julian (John Paul Tremblay) og handler om livene til tre småkriminelle kanadiere som prøver å få endene til å møtes gjennom narkotikasalg, prostitusjon, hvitvasking og alle mulige andre lovbrudd.

Foto: Netflix

Trailer Park Boys er en av få skjulte skatter i dagens internettilpassede tv-hverdag, i hvert fall i Norge.

TV-serien om de tre småkriminelle kanadierne ble etter hvert en så stor suksess for kabel-tv-selskapet Showcase at Netflix har kjøpt alle rettigheter. Strømmegiganten har også tatt over produksjonen av serien, og planlegger flere sesonger.

Men den har aldri gått på norsk tv. Det var derfor en stor overraskelse for arrangørene av showet «Even More Drunk, High and Unemployed Tour» måtte flyttes til Oslo Spektrum etter enorm pågang.

– Det viste seg fort at Trailer Park Boys var for store for Folketeateret. Showet solgte ut i rekordfart, allerede et halvt år før showet, og det oppstod raskt en enorm pågang om å flytte showet opp til en større scene, sier PR- og presseansvarlig i Acomic Soul, Kasper Steen.

– Denne serien har aldri gått på norsk tv. Ble dere overrasket over hvor mange fans den har?

– Vi må innrømme at denne enorme populariteten tok oss litt på sengen, det viste seg veldig fort at Trailer Park Boys har overveldende mange fans i Norge – mange flere enn vi først hadde trodd, sier Steen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Gjør intervjuer i karakter

Trailer Park Boys gir sjelden ut intervjuer der de ikke er i karakter, noe som også var tilfelle da NRK.no snakket med dem forrige uke. Det var derfor fåfengt å stille spørsmål med substans.

– Hva har dere hørt om Norge?

– Jeg hører at fengslene deres er veldig, veldig avslappet. Til og med øksemordere får en egen hytte å bo i, sier «Bubbles».

– Jeg har ikke hørt noe, men jeg skal sjekke det ut når jeg kommer dit, sier «Ricky».

TV-serien handler om de tre småkriminelle kompisene Ricky, Julian og Bubbles som har bodd hele sitt liv i en husvognspark i Canada.

Her er de i konstant konflikt med parkens oppsynsmann (Iain Macleod) og samfunnets forventninger, samtidig som de konstant jobber med den store forbrytelsen som skal gjøre de rike nok til å slutte med forbrytelser.

Filmpolitiet: – Situasjonskomikk på sitt beste

Sigurd Vik

FAN: Filmpolitiets Sigurd Vik er svoren tilhenger av Trailer Park Boys. Han mener serien kanskje ble for rølpete for norske tv-skjermer da den kom i 2001.

Foto: Martin Aas / P3

Filmpolitiets Sigurd Vik er stor tilhenger av serien.

– «Trailer Park Boys» er replikksterk situasjonskomikk på sitt beste. Serien kombinerer en sår outsiderhumor med de drøyeste påfunn. Den har et sorgmuntert blikk på alkoholisme, dop og nevenyttig vinningskriminalitet, og er beundringsverdig uredd og ærlig når den spiller ut disse situasjonene i en park befolket av familier og pensjonister som lever rundt fattigdomsgrensen, sier Vik.

– Hvordan forklarer du at en så marginal tv-serie måtte flyttes til Spektrum på grunn av stor pågang?

– Den har blitt en kultserie – en typisk «word of mouth»-serie som vokser i vennegjenger og sprer seg. En sånn serie man elsker å trekke fram å diskutere på fest, og som høster anerkjennende nikk når man drar et sitat eller en referanse.

Flere kulturnyheter