Hopp til innhold

– Vi står nederst på rangstigen i kveld

Hollywood-stjernene Claire Danes og Aaron Eckhart er tydelige på at det er nobelprisvinneren og artistene som er de viktigste personene på Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum onsdag kveld.

Claire Danes og Aaron Eckhart.

Claire Danes og Aaron Eckart er verter for Nobels fredspriskonsert 2013.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg holder nervene i sjakk ved å minne meg selv på at alt jeg skal gjøre, er å gå over scenen og lese opp hva jeg skal si. Begge deler er ting jeg kan fra før av, sier skuespiller Claire Danes til NRK noen timer før årets nobelkonsert går av stabelen.

Les også: Korter ned Nobelkonserten i år

LIVE: Se konserten direkte på NRK.no fra klokken 19.45

Tar «en Miley»?

Hun og makkeren Aaron Eckhart har fulgt hverandres karrierer på kinolerretet og TV-skjermen, men de amerikanske skuespillerne møttes for første gang i går.

– Jeg har lenge vært fan av Claire, og er glad hun lot meg få komme hit og være konferansier på Nobels fredspriskonsert sammen med henne, sier Eckhart spøkefullt.

Les også: James Blunt forsvarte Morrissey: Selvfølgelig skal han spille

På spørsmål fra NRKs reporter om de har noen overraskelser i ermet for kveldens forestilling, foreslår Danes at de kanskje skulle prøve seg på litt «twerking» for å piffe opp TV-sendingen:

Claire Danes og Aaron Eckhart svarer på om de har noen overraskelser i ermet foran kveldens Nobelkonsert.

En ære

Begge skuespillerne innrømmer at de ikke kjente til prisvinneren OPCW tidligere, men Danes forteller at de har fått intensiv opplæring det siste døgnet.

– De gjør et ekstraordinært arbeid når det gjelder å avskaffe kjemiske våpen. Det er helt avgjørende at vi får beskyttet oss mot noe som kan gjøre så stor skade, og det er helt fantastisk at de nesten har nådd målet om å destruere alle slike våpen. På grunn av fredsprisen har de nå fått et enda bedre utgangspunkt å gå videre med, mener 34-åringen.

Les også: Jagland: – Et enormt skritt i menneskehetens historie

På onsdagens konsert til ære for prisvinneren, vil artister som Morrissey, James Blunt, Mary J. Blige og Envy opptre. Kveldens verter synes det er fantastisk å få være på samme scene som alle de andre.

– Vi er nederst på totempælen. Kveldens stjerner er uten tvil OPCW og artistene, vi er bare heldige som har fått de beste tilskuerplassene i salen, utbryter Aaron Eckhart.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP