NRK Meny
Normal

– Vi så tidlig at denne videoen kom til å sette ny rekord

Videoen der Pia Rivelsrud kjører en batteridrevet motor-pinne i en skiløype, har i løpet av få dager sprengt alle rekorder for NRKs Facebook-sider, med over 10 millioner visninger.

Sånn kan du også vinne vinterferien. Se klippet som satte verdensrekord her.

SE VIDEOEN: Her kan du se klippet av Pia Rivelsruds testing av jetmotor under skituren.

Videoen om den noe uvanlige skituren er den mest sette på NRKs Facebook-kontoer, med mer enn dobbelt så mange visninger som nummer to, og tre ganger så mange visninger som den tredje på listen.

Det ser heller ikke ut til å stagnere ennå.

– Vi så tidlig at denne videoen kom til å sette ny rekord for Facebook-siden NRK Livsstil, hvor Forbrukerinspektørene og en håndfull andre redaksjoner poster sine saker. Den tidligere siderekorden ble pulverisert etter bare noen få timer, mens delingstempoet bare økte og økte, forteller Espen A. Eik, som er prosjektleder for SoMe i Dokumentar og Samfunnsavdelingen.

Espen A. Eik byline

Prosjektleder for SoMe i Dokumentar og Samfunnsavdelingen, Espen. A. Eik, er stolt over at Facebook-videoen er sett av flere millioner.

Slår an internasjonalt

Dreamscience Jet Thruster er en batteridrevet motor-pinne som brukes til å dra deg rundt i skiløypa. Facebook-brukere over hele verden fulgte med da Forbrukerinspektørene med Pia Rivelsrud i spissen slo verdensrekord og fikk motoren opp i en toppfart på 86 kilometer i timen.

Ifølge Eik er det det gode håndverket som gjør videoen like stor i Italia som i Norge, og like mye spredd i USA som i Sverige.

– Vi er selvsagt veldig glade og stolte, og ser på dette som et resultat av målbevisst jobbing med å bli bedre til å engasjere publikum der de er. Dette er ikke bare TV lagt rett over på Facebook. Flinke folk i FBI-redaksjonen har gjort mye for å tilpasse innholdet slik at det også fungerer som nettvideo, sier Eik.

Videre påpeker Eik at å la være å tekste videoen på engelsk var et bevisst valg fra deres side.

– Jobben vår er å lage innhold som først og fremst skal engasjere norske brukere. Vi har vanligvis ikke noe å tilby det store utlandet, sier Eik.

Uvisst om følgerne blir værende

– Ingen kan forutse en slik enorm, internasjonal spredning av klipp fra et norsk TV-program.

Likevel er prosjektlederen usikker på om kommende poster vil opprettholde engasjementet hos de internasjonale følgerne.

– Det er usikkert om vi treffer dem på samme måte til vanlig, da vi gjerne poster om inneklima i norske barnehager, paracet-bruk blant mindreårige, og om livet på norske asylmottak. Derfor er vi også veldig klar over at vi foreløpig ikke vet konsekvensene av den ekstreme delingen i helgen. Facebook-siden har fått et betydelig antall nye følgere, men om de vil like oss når hverdagen kommer, blir spennende å se, sier Eik.