Hopp til innhold

– Vi må være i stand til å tilgi

Hans Rotmo angrer på at han kalte muslimsk innvandring til Europa for miljøforurensning. Nå imøtekommer blogger Fatima Almanea musikeren.

Fatima Almanea

TILGIR: Fatima Almanea tok til motmæle mot Hans Rotmos uttalelser. Nå ønsker hun beklagelsen hans velkommen.

Foto: privat

Musikeren Hans Rotmo omtalte forrige lørdag muslimer i svært nedsettende ordelag i et intervju med Trønder-Avisa. Nå tar han selvkritikk.

– Jeg tar selvkritikk og angrer på formuleringen om miljøforurensning. Men holder fast på innholdet om masseinnvandringen. Overraskende mye støtte tross uanstendig utsagn, skrev Hans Rotmo i en SMS til Adresseavisen.

– Det er helt flott at han angrer på formuleringen, sier samfunnsdebattant og blogger Fatima Almanea til NRK.

–​ Det skal en mann til for å se at man har tatt feil. Det har Rotmo gjort, og da må vi være i stand til å tilgi, sier hun.

Les også:

– Engasjement lønner seg

Almanea skrev søndag skrev et mye lest og delt blogginnlegg i Dagbladet der hun svarte Rotmo: «Jeg er forurensingen du advarer mot, jeg er avviket. Jeg er nasjonen innen nasjonen, jeg er byllen du ønsker å fjerne».

–Er du glad for at du skrev et motsvar?

– Ja, det viser at det lønner seg å engasjere seg og ta opp ting en er uenig i i den offentlige debatten. Jeg har fått veldig utbytte av å ta opp denne problemstillingen, sier Almanea.

Hans Rotmo

ANGRER: Hans Rotmo har ved flere anledninger uttalt seg kritisk til muslimsk innvandring til Europa. Han beklager imidlertid formuleringen om miljøforurensning.

Foto: NRK / NRK

Skuffet

Hun har fått blandede reaksjoner på blogginnlegget.

– Jeg har fått flest positive reaksjoner, det er mange som heier meg frem og støtter meg. Det har også dukket opp mindre hyggelige ting som man helst skulle vært foruten, sier Almanea, som blant annet har opplevd å bli hetset på nettet.

– Blir du skremt?

– Nei, jeg blir mer skuffet over nivået. Det er synd at personer som kunne brukt ressursene sine på en helt annen måte velger bruke disse til å generere hat.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober