NRK Meny
Normal

– Vi må være i stand til å tilgi

Hans Rotmo angrer på at han kalte muslimsk innvandring til Europa for miljøforurensning. Nå imøtekommer blogger Fatima Almanea musikeren.

Fatima Almanea

TILGIR: Fatima Almanea tok til motmæle mot Hans Rotmos uttalelser. Nå ønsker hun beklagelsen hans velkommen.

Foto: privat

Musikeren Hans Rotmo omtalte forrige lørdag muslimer i svært nedsettende ordelag i et intervju med Trønder-Avisa. Nå tar han selvkritikk.

– Jeg tar selvkritikk og angrer på formuleringen om miljøforurensning. Men holder fast på innholdet om masseinnvandringen. Overraskende mye støtte tross uanstendig utsagn, skrev Hans Rotmo i en SMS til Adresseavisen.

– Det er helt flott at han angrer på formuleringen, sier samfunnsdebattant og blogger Fatima Almanea til NRK.

–​ Det skal en mann til for å se at man har tatt feil. Det har Rotmo gjort, og da må vi være i stand til å tilgi, sier hun.

Les også:

– Engasjement lønner seg

Almanea skrev søndag skrev et mye lest og delt blogginnlegg i Dagbladet der hun svarte Rotmo: «Jeg er forurensingen du advarer mot, jeg er avviket. Jeg er nasjonen innen nasjonen, jeg er byllen du ønsker å fjerne».

–Er du glad for at du skrev et motsvar?

– Ja, det viser at det lønner seg å engasjere seg og ta opp ting en er uenig i i den offentlige debatten. Jeg har fått veldig utbytte av å ta opp denne problemstillingen, sier Almanea.

Hans Rotmo

ANGRER: Hans Rotmo har ved flere anledninger uttalt seg kritisk til muslimsk innvandring til Europa. Han beklager imidlertid formuleringen om miljøforurensning.

Foto: NRK / NRK

Skuffet

Hun har fått blandede reaksjoner på blogginnlegget.

– Jeg har fått flest positive reaksjoner, det er mange som heier meg frem og støtter meg. Det har også dukket opp mindre hyggelige ting som man helst skulle vært foruten, sier Almanea, som blant annet har opplevd å bli hetset på nettet.

– Blir du skremt?

– Nei, jeg blir mer skuffet over nivået. Det er synd at personer som kunne brukt ressursene sine på en helt annen måte velger bruke disse til å generere hat.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP