NRK Meny
Normal

– Vi har julefølelse fra oktober

For syvende år på rad skal Hilde Hummelvold gi oss julestemning i «Kvelden før kvelden». Med seg på laget har hun fått kokk Trond-Viggo Torgersen.

Hilde Hummelvold og Trond Viggo Torgersen, Kvelden før kvelden

Hilde Hummelvold og Trond-Viggo Torgersen er klare til å lose oss gjennom «Kvelden før kvelden». Hilde for syvende år på rad, mens Trond-Viggo «debuterer» som ribbe-kokk.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vi kan vel nesten kalle dette en tradisjon nå? Spør Hummelvold, som siden 2003 har startet «juleforberedelsene» allerede i oktober. Julesanger må velges ut, og travle artister må bookes til den store kvelden.

– Som kvinner flest er jeg veldig glad i juleforberedelser, og med denne jobben går jeg rundt med julefølelse mye lenger enn folk flest, sier den erfarne programlederen fornøyd.

Les også: Dette er TV-julens høydepunkter

Skal lage mat

Trond Viggo Torgersen og Hilde Hummelvold, kvelden før kvelden

Trond-Viggo og Hilde har tenkt på julesanger siden oktober.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

I år får hun med seg Trond-Viggo Torgersen, som skal fylle rollen både som programleder og kokk.

– Jeg synes det er viktig å vise at menn kan lage mat, og så fryktelig vanskelig er jo ikke akkurat julemat, sier Torgersen.

Les også: Her finner du oppskriftene til kveldens julemat

Det er første gang han får prøve seg som programleder i «Kvelden før kvelden», og humoristen synes det er viktig å blande inn både journalistikk og kos i den populære sendingen. Derfor kommer han til å ta opp både den store brannfaren nå i julen, samt drikking i høytiden.

– Men det kommer fortsatt til å være et blidt og hyggelig program, altså, understreker programlederparet.

Les også: Er det på tide å pensjonere Askepott?

Ingen ribbejul

Den årlige ribba skal stekes, og ansvaret for å få svoren sprø hviler på Trond-Viggos skuldre. I tillegg skal han sammen med MGPjr-vinner Torstein vise det norske folk hvordan man lager en «panikkdessert» – en ikke sjelden rett på Torgersens kjøkken.

– Nei, det skjer ganske ofte at Kristin (kona, journ.amn.) spør «hva er det til dessert?», og jeg i vill panikk løper ut på kjøkkenet og ser hva vi har tilgjengelig, innrømmer Trond-Viggo.

Les også: Emil og Didrik Solli-Tangen synger sammen i «Kvelden før kvelden»

På hjemmebane er det derimot ikke ribba som står og putrer i ovnen på julaften, men ryper i fløtesaus. All annen tradisjonell julemat sprer de utover i romjulen. Julegrøten på julaften formiddag med hele familien er derimot spikret hvert år.

Heller ikke i det hummelvoldske hjem, er ribba å finne på julebordet.

– Nei, på menyen hos oss står kalkun og multekrem. Det var noe min mor begynte med da jeg var liten fordi brødrene mine ikke var så glade i ribbe, forteller Hilde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

grevinnen og hovmesteren

Selvfølgelig kommer «Grevinnen og hovmesteren» også i år – same procedure as last year...

Foto: Norddeutscher Rundfunk

Leter etter julegleden

Selv om jobben deres er å gi alle oss andre julestemning på lille julaften, innrømmer begge at det er vanskelig å finne igjen den ordentlige julegleden man hadde som barn midt oppi alt julestresset.

– Før var julen kjempespennende, nå er det jo vi som må skape magien for våre barn. Men samtidig kan vi gjenoppleve julegleden gjennom dem, sier Hilde, og forteller at Trond-Viggo skal feire julaften med sine ett år gamle tvilling-barnebarn, som skal feire jul for første gang.

– Ja, jeg kjenner jeg nesten får klump i halsen bare av å tenke på det nå, forteller den relativt ferske bestefaren.

«Kvelden før kvelden» sendes på NRK1 klokken 20.05. «Grevinnen og hovmesteren» kommer cirka 20.30.

Les også: Her finner du alt du trenger å vite om «Grevinnen og hovmesteren»

Flere kulturnyheter