– Vi har blitt seriens homomaskoter

Bestevennene Adam Schjølberg og Tore Petterson er klare for en ny sesong av «Sofa». Seriens kanskje mest populære tv-tittere tror deres legning er en viktig grunn til at folket har trykket dem til sitt bryst.

Smakebit fra første episode av Sofas tredje sesong.

– Jeg tror det har å gjøre med hva vi representerer i serien. Jeg tror vi viser en annen side av det å være homofil, sier Adam Schjølberg.

I «Sofa» følger vi utvalgte norske tv-seere gjennom en uke foran skjermen. Tidligere i år vant «Sofa» Gullruten for beste nye programserie.

Schjølberg og Petterson har vært med fra første sesong i 2014 og ble tidlig publikumsfavoritter på grunn av sine kjappe replikker.

– Det er mye man kan si som homo, som man ikke kan si som hetero. Vi kan snakke om hvilke sko damer bør gå i og tøyse med kropp på en annen måte enn heterofile. Vi har litt større spillerom og har kanskje blitt litt homomaskoter for serien, sier Petterson.

– Vært en døråpner

De har vært bestevenner i tolv år, noe Schjølberg tror er grunnen til at de gjør seg godt på TV. Han forteller at de ser TV på samme måte når kameraene ikke er til stede.

Adam Schølberg og Tore petterson

DELER SOFA: Adam Schjølberg og Tore Petterson opplever ofte å bli stoppet på gaten på grunn av programmet.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

– Jeg føler vi er ganske like når kameraene ikke er til stede. Den største forskjellen er at vi har vært venner så lenge at vi ikke trenger å prate så mye. Jeg kjenner Tore så godt at jeg vet hva han synes om et TV-program før han sier noe.

Schjølberg og Petterson har i flere år drevet med standup. Senere i år skal de holde juleshow på Latter og duoen legger ikke skjul på at «Sofa» har gitt karrieren et oppsving.

– Det har absolutt vært en liten døråpner for oss med tanke på jobben vi har. Det har blitt full rulle etter «Sofa», sier Adam.

Tredje sesong av Sofa har premiere på NRK1 klokken 22.30 i kveld. I tillegg til Tore og Adam, følger årets sesong familien Hussain, ekteparet Jan og Silvia samt vennene Cecilie Lyding, Thea Berntzen og Edwin Ortiz.

Kulturstrøm

 • Vil ikke begrense NRK digitalt

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt, mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer fram i Medietilsynets utredning om NRK, som de mandag overleverte til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet per i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

  (NTB)

 • Passerer 200.000 i Norge

  Det norske kinobesøket for «Verdens verste menneske» har rundet 200.000. Samtidig er filmen i ferd med å passere det samme antallet solgte kinobilletter i Frankrike. Samtidig spår Los Angeles Times at filmen er en av favorittene til å bli nominert i den gjeveste Oscar-kategorien, som er Beste film.

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios
 • Stilig film for Sopranos-fansen

  Mafiafilmen «The Many Saints of Newark» har mandag premiere på strømmetjenesten HBO Max. Filmpolitiets Sigurd Vik mener dette er en film «The Sopranos»-fansen selvfølgelig skal se. Terningkast 4.

  The Many Saints of Newark
  Foto: HBO