Hopp til innhold

– Vi finner kinderegg i treet

Rasmus Rohde har valgt bildet ”Det magiske treet”, som skal bli hans nye sang i NRK-prosjektet ”Postkort 2012 – Sangen om Norge”. Og treet er visstnok magisk…

Rasmus Rohde og Det magiske treet

Rasmus Rohde har valgt bilde 'Det magiske treet'.

Foto: Frode Langseth/Christian Nilsen / Montasje

– Er det noen fugler som bor i fuglekassen i treet? Spør Rasmus Rohde da vi møter familien som har tatt bildet ”Det magiske treet”.

– De legger kinderegg, forteller Christina Langseth, en av jentene som har klatret opp i den store bjørka på bildet.

– Hvordan vet du det?

– Jeg har sett det, svarer Christina lurt.

Hør reportasje fra Norgesglasset på P1:

– Trærne er sikkert mye klokere enn oss

NRK møter Rasmus Rohde på hans helt egne togstasjon i Trondheim sentrum. «Rasmus Rohde & Verdens Beste Band» holder til på det de kaller «Verdens Beste Stasjon» på Ila i Trondheim.

Bandet har gitt ut de spellemannprisbelønte albumene ”Puppan te pappa” og ”Kyssing e hæsli”.

Nå skal han lage sang for Postkort 2012, og har valgt seg ut bildet ”Det magiske treet”. Det er noe med trær, forteller Rasmus.

– Det er et veldig rart tre, sier han. – Treet har noen stilige, tjukke greiner, og jeg må innrømme at jeg er veldig glad i trær.

– De er så mye eldre enn oss, og de er sikkert mye klokere enn oss også. Det er egentlig ganske poetisk.

– Trærne her i nabolaget på Ila sto der da tyskerne kom, de har opplevd så mye i forhold til oss.

Rasmus har også noen gode minner med trær fra han var liten gutt på gård.

– Jeg jobbet intenst med en trehytte i et klatretre, og jeg bygde bare flere og flere etasjer på denne hytta. Det var nesten ikke noen å leke med på gården, så jeg brukte utrolig mye tid alene, ler Rasmus.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rasmus og familien

Rasmus Rohde leser opp listen over alt som er magisk med treet.

Foto: Lasse Biørnstad / NRK

Godteri og dansende trær

Frode, Linda, Christina og Frida Langseth har tatt turen til Skansen togstasjon for å gi Rasmus mer inspirasjon til sangen. Treet står på familiens campingplass i Selbu i Sør-Trøndelag, og er et yndet klatretre for døtrene Christina og Frida.

Da familien møter Rasmus, har de med seg en liste over alt som er magisk med treet. Med ærbødighet leser Rasmus opp listen han har foran seg.

– Bak treet er det et hemmelig rom som alltid er fullt av godteri, leser Rasmus mens han ser lurt på familiefar Frode på andre siden av bordet.

– Barna bor i det magiske treet mens de voksne forbereder campingplassen, og selv om det fortsatt ligger snø på bakken, er det alltid grønt rundt treet, leser Rasmus videre.

– Hvis du har klatret til toppen av treet, begynner hele treet å danse, og det bor en musefamilie i roten av treet.

Rasmus synes det er veldig fint med så mye fyldig info om treet.

– Disse historiene er så utrolig bra for meg som skal lage sang. Det er snakk om små detaljer man ikke kan fantasere seg fram til, dette må man oppleve selv, avslutter Rasmus.

Send inn dine egne bilder og historier på vår blogg.


Kulturstrøm

 • Vil styrke kunstnernes økonomi

  Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har satt ned en hurtigarbeidende arbeidsgruppe som skal se på kunstnere og kulturfolks rett til rimelig betaling.

  – Kunstnere er arbeidsfolk, men vi ser at de altfor ofte får for dårlig betalt og må stå med lua i hånda. Vi skal sikre at de får skikkelig betalt for den jobben de gjør, sier Trettebergstuen i en pressemelding.

  Arbeidsgruppa skal utarbeide forslag om veiledende prinsipper for fastsettelse av rimelig betaling for kunstnerisk arbeid som produksjon, oppdrag og formidling. Prinsippene skal gjelde for statlig finansierte institusjoner og tilskuddsordninger for produksjon og formidling av kunst og kultur.

 • Rapperen Vågard Unstad er død

  Bergensrapperen Vågard Unstad er død, skriver Bergens Tidende. Han ble 36 år gammel. Unstad regnes som en pioner i det bergenske hiphop-miljøet, som han var en del av siden tenårene, skriver avisen.

  I 2006 startet han A-laget sammen med Girson Dias og Petter Sundby, bedre kjent som Store P. Gruppa har gitt ut to albumer og en rekke singler og fikk et nasjonalt gjennombrudd rundt 2010.

  Rapper Vågard Unstad
  Foto: Kim Erlandsen