Hopp til innhold

– Usikker på om jeg kan fortsette å imitere Donald Trump

Mens Bjarte Hjelmeland er usikker på om han kan fortsette med sin Trump-imitasjon, ønsker komiker Martin Beyer-Olsen seg satire som sparker hardere.

Komiker Bjarte Hjelmeland har gjort stor suksess med sin imitasjon av Donald Trump. Men etter at Trump tok seieren i det amerikanske valget, er Hjelmeland usikker på om dette er noe han kan fortsette med.

En utfordrer

– For å kunne imitere Trump og ikle meg hans person, må jeg ha en sympati med ham. Det var lett å så lenge jeg kunne se på ham som en utfordrer og en som pisket opp det politiske farvannet i USA. Men jeg trodde jo aldri dette skulle komme til å skje, sier Hjelmeland til NRK.

Hjelmeland har ikke vært alene om å imitere Trump, og NRK programmet «Underholdningsavdelingen» har flere ganger parodiert den kommende presidenten.

– Historien om Trump har akkurat startet og nå må vi ha flere innfallsvinkler på imitasjonene av ham enn oransje hår og ansikt. Den er ikke like relevant akkurat nå, sier «Underholdningavdelingens» Martin Beyer-Olsen.

Martin Beyer-Olsen, Underholdningsavdelingen

SATIRE: Martin Beyer Olsen i «Underholdningsavdelingen» ønsker seg krassere humor.

Foto: Cathrine Berg Jacobsen / NRK

– Satiren må sparke hardere

Han ser for seg at humoren vil bli krassere i tiden fremover.

– Tidligere har vi tullet med dette fordi det bare var tull og fanteri. Nå er det langt mer seriøst, sier Beyer-Olsen.

Han håper at satiren fremover blir krassere og hardere.

– Vi trenger satire som sparker hardere og når lenger. Komikerne må også bli smartere, for nå er det meste gjort, sier han.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober