– Ubehag er ikke noe som bekymrer

Deeyah Khan mottok tirsdag Fritt Ords Pris for 2020 etter å ha laget internasjonalt anerkjente dokumentarfilmer om æresdrap, amerikanske høyreekstreme og blitt omringet av voldelige nynazister. I Drivkraft på NRK forteller hun blant annet om trusler og ubehag knyttet til filmene hun har laget.

Da hun laget filmen om amerikanske høyreekstreme, ble hun omringet av voldelige nynazister i fjellene i Virginia i USA og trodde det skulle ende galt. Hun var gravid, og ingen visste hvor hun var. Filmskaperen er en modig og uhyre viktig utøver av kunstnerisk ytringsfrihet.

Kulturstrøm

 • David Gulpilil er død

  Den australske filmstjernen er død, 68 år gammel. Gulpilil, som var aboriginer, er kjent fra filmer som «Crocodile Dundee», «Australia», «Walkabout» og «Charlie’s Country». For sistnevnte film vant han en skuespillerpris ved filmfestivalen i Cannes i 2014.

  David Gulpilil Charlie's Country
  Foto: Regi: Rolf de Heer, Vertigo Productions / Visit Films
 • Beordrer Facebook til å selge Giphy

  Det britiske forbruker- og konkurransetilsynet i Storbritannia ber Facebook om å selge Giphy.

  De mener at oppkjøpet vil ramme konkurransen i markedet og deres markedsføring.

  – Ved å kreve at Facebook selger Giphy beskytter vi millioner av brukere på sosiale medier og fremmer konkurranse og innovasjon innen digital markedsføring, sier Stuart McIntosh i tilsynet.

 • Raja gir bort «Maskorama»-pengene

  Abid Raja fikk 75.000 kroner for å delta på «Maskorama» på NRK. Nå gir han bort hele honoraret.

  De 75.000 kronene skal gis til Redd Barnas pågående kampanje «Gi barn som fryser det de ønsker seg til jul», opplyser Abid Raja til VG.

  Det var sist lørdag at den tidligere kulturministeren ble avslørt som Nissen i NRK-suksessen «Maskorama».

  (NTB)