Hopp til innhold

– Videresalg av TV 2 allerede bestemt

Det er allerede bestemt at Egmont skal selge deler av sine aksjer videre til et stort nordisk selskap. Det mener forfatter av ny bok om TV 2.

Video e9b599b0-9089-4190-b8d2-03f9d039dfcd.jpg

VIDEO: Forfatter Gøran Skaalmo om Egmonts TV 2-kjøp.

– Mine kilder sier at Egmont allerede har forpliktet seg å selge mesteparten av disse aksjene videre til Bonnier, som et ledd i å lage en nordisk sammenslått tv-gigant, sier Gøran Skaalmo.

Skaalmo er journalist i Dagens Næringsliv, og jobber nå med en bok om TV 2. Han har vunnet SKUP-prisen flere ganger.

– Verdier på flere hundre mill.

Skaalmo hevder at eierstrukturen som ble presentert i dag bare vil vare noen få uker, og at Egmont snart vil selge deler av TV 2-aksjene til det svenske selskapet Bonnier.

Deretter vil de slå seg sammen med Telenor for å lage et stort nordisk selskap innen betal-tv.

– Og da vil de kunne kjøpe rettigheter til fotball-VM og OL og sånne ting, og sende på abonnementskanaler der det er store inntekter. For Telenor er dette verdier på flere hundre millioner kroner.

– Hvem vet om dette?

– Dette vet alle som har vært involvert i salget om. Hele ledelsen i TV 2 vet det. Det er mange som er involvert etterhvert.

Vil ikke kommentere

Alf Hildrum

TV 2-sjef Alf Hildrum ville ikke kommentere Gøran Skaalmos påstander mandag.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Da NRK konfronterte TV 2s toppsjef Alf Hildrum med dette ville han ikke bli intervjuet.

Heller ikke Telenor vil kommentere videre eierstruktur i TV 2 overfor NRK.

– Hva vil dette i så fall ha å si for tv-seerne, Skaalmo?

– Det kan bety at viktige ting som sport, fotball-VM, OL og denslags kommer på betal-kanaler som er kontrollert av Bonnier, Egmont og muligens også Telenor, sier han.

LES OGSÅ:

Eierskapsstrukturen i framtida ifølge Skaalmo

Slik tror Gøran Skaalmo, som skriver bok om TV 2, at kanalen vil bli eid i framtida.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober