Hopp til innhold

– Toppsjefen visste om avlyttingen

Toppsjefen i Aller Media, som eier danske Se og Hør, skal ha visst om bladets ulovlige metoder.

Pål Thore Krosby/Se og Hør

Konsernsjef i Aller Media, Pål Thore Krosby, skal ha prøvd å stanse Se og Hørs bruk av ulovlige metoder i 2011. Til høyre er den nyeste utgaven av bladet.

Foto: Bo Lynge / Aller Media A/S / instagram.comseoghoerdk

Det sa Ken B. Rasmussen, forfatteren av boken «Livet: den forbandede», da han forklarte seg til dansk politi i går.

I et intervju med den danske avisen BT forteller han at konsernsjef Pål Thore Krosby visste om de ulovlige metodene.

– I min verden er det sjefene som har ansvaret for dette. De har visst om det hele tiden, og det går helt opp til administrerende direktør i Aller Media-konsernet, sier Rasmussen.

– Sannheten kommer frem

Rasmussen ble i går siktet for å ha medvirket til å ha skaffet den ulovlige informasjonen, som blant annet inkluderer kjendiser og kongeliges kredittkortbruk.

Rasmussen forteller at politiet skal ha sikret seg beviser som kan felle Krosby.

– Politiet konfiskerte alt jeg hadde av beviser, lydopptak og hele svineriet. Når de graver i bevisene, så kommer sannheten frem. Det er det ingen tvil om, sier Rasmussen.

LES OGSÅ:

I går ransaket politiet hjemmene til Rasmussen og hans tidligere kollega i Se og Hør, Kasper Kopping.

Kopping og Rasmussen skal ha bedt en 45 år gammel it-spesialist om å bryte seg inn systemene til betalingstjenesten Nets. It-spesialisten er siktet for innbruddet.

Skal ha prøvd å stanse Se og Hør

Ifølge BT skal politiet blant annet ha konfiskert et lydopptak fra et møte i 2011 mellom Kim Henningsen, daværende redaktør i Se og Hør, og journalistene Kopping og Rasmussen.

I møtet skal han ha fortalt at Pål Thore Krosby hadde bedt Henningsen om å stoppe bruken av kilden som ga bladet konfidensielle kredittkortopplysninger.

Politiet skal angivelig ikke ha sikret seg beviser som direkte viser at Krosby kjente til metodene.

Pål Thore Krosby har overfor BT nektet å kommentere saken.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober