Hopp til innhold

– Skulle gjerne ha sunget opera

Kate Gulbrandsen er andre deltaker som går ut av årets «Stjernekamp».

Stjernekamp Kate

UTE: Kate Gulbrandsens cover av The Jackson 5 var ikke nok for å komme videre.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Lørdag kveld fikk vi se «Stjernekamp»-deltakere for første gang synge musikk fra den snart 60 år gamle Motown-katalogen, med ni gjenværende artister etter at Kash King Gashamura gikk ut forrige uke.

Stjernekamp Motown
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Håpet på opera

Men i kveld var det Kate Gulbrandsen sin tur til å si farvel til «Stjernekamp»-scena, som sang «I Want You Back» av The Jackson 5.

– Så synd, sier Gulbrandsen til NRK, som forrige uke sang country og rock uka før der igjen. Hun hadde gledet seg til å synge opera.

– Det hadde jeg gledet meg til. Men jeg gjorde det jeg ønsket å gjøre i kveld, gjennomførte det jeg planla. Nå skal jeg følge med de andre, sier hun smilende.

Det var ikke hyggelig å være nummer to ute av programmet denne høsten, forteller hun, men legger likevel til at når hun først gikk ut så gjorde hun det med en av hennes favorittlåter.

– Det er en fantastisk låt, og en låt jeg har vært glad i hele livet mitt, sier hun.

– Sykt overrasket

Ukens mentor og sjangerekspert var Nosizwe Baqwa. Hun trodde ikke Gulbrandsen skulle gå ut i kveld.

Stjernekamp-dommere Motown

MENTOR: Nosizwe Baqwa var med under kveldens Motown-sending.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg er sykt overrasket, sier hun til NRK.

– Jeg vet ikke om det var fordi hun var først og publikum hadde glemt henne litt, men hun gav alt i en sjanger hun ikke føler seg trygg i. Jeg synes synd på publikum, som kommer til å tape på at hun er ute, forteller Baqwa om kveldens utfall.

Hun beskriver denne uka som utrolig gøy, og som et viktig avbrekk i hennes hverdag. Baqwa sier at hun så noe spesielt hos alle deltakerne i kveld.

– Knut Anders hadde en mesterlig fremføring, og Jonas ligger mitt hjerte nært. Tomine var så tøff som valgte en slik ballade. Dette var en kjempekveld, konkluderer Baqwa.

Stressa for låtvalget

De to andre som fikk minst stemmer i kveld var Tomine Harket og Steinar Albrigtsen. Førstnevnte forteller til NRK at hun synes det er veldig trist at Gulbrandsen gikk ut.

– Hun er så utrolig glad og sprudlende, så det er deilig å ha henne rundt meg siden jeg kan være så negativ, sier Harket.

Stjernekamp Tomine Harket Motown

SANG JACKSON: Tomine Harket valgte en ballade fra «kongen av pop», et låtvalg hun selv var stresset for.

Selv var hun stressa for at valget hennes, «Ben» av Michael Jackson, var for rolig.

– Enten så snorker folk, eller så treffer det dem. Da jeg hørte at jeg havna i bunnen tenkte jeg at jeg hadde truffet snorkeknappen, men så gikk det heldigvis fint likevel, forteller hun.

– Det er så sykt tilfeldig hvem av oss som plukkes ut. Det sier alle artistene til hverandre hele tiden.

Neste uke er det storband, og det er det flere som gleder seg til, inkludert Harket.

– Jeg har gleda meg mest til dette, og jeg får synge Nat King Cole. Faktisk så gleder jeg meg helt sykt, sier hun.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober