NRK Meny
Normal

– Skulle gjerne ha sunget opera

Kate Gulbrandsen er andre deltaker som går ut av årets «Stjernekamp».

Stjernekamp Kate

UTE: Kate Gulbrandsens cover av The Jackson 5 var ikke nok for å komme videre.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Lørdag kveld fikk vi se «Stjernekamp»-deltakere for første gang synge musikk fra den snart 60 år gamle Motown-katalogen, med ni gjenværende artister etter at Kash King Gashamura gikk ut forrige uke.

Stjernekamp Motown
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Håpet på opera

Men i kveld var det Kate Gulbrandsen sin tur til å si farvel til «Stjernekamp»-scena, som sang «I Want You Back» av The Jackson 5.

– Så synd, sier Gulbrandsen til NRK, som forrige uke sang country og rock uka før der igjen. Hun hadde gledet seg til å synge opera.

– Det hadde jeg gledet meg til. Men jeg gjorde det jeg ønsket å gjøre i kveld, gjennomførte det jeg planla. Nå skal jeg følge med de andre, sier hun smilende.

Det var ikke hyggelig å være nummer to ute av programmet denne høsten, forteller hun, men legger likevel til at når hun først gikk ut så gjorde hun det med en av hennes favorittlåter.

– Det er en fantastisk låt, og en låt jeg har vært glad i hele livet mitt, sier hun.

– Sykt overrasket

Ukens mentor og sjangerekspert var Nosizwe Baqwa. Hun trodde ikke Gulbrandsen skulle gå ut i kveld.

Stjernekamp-dommere Motown

MENTOR: Nosizwe Baqwa var med under kveldens Motown-sending.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg er sykt overrasket, sier hun til NRK.

– Jeg vet ikke om det var fordi hun var først og publikum hadde glemt henne litt, men hun gav alt i en sjanger hun ikke føler seg trygg i. Jeg synes synd på publikum, som kommer til å tape på at hun er ute, forteller Baqwa om kveldens utfall.

Hun beskriver denne uka som utrolig gøy, og som et viktig avbrekk i hennes hverdag. Baqwa sier at hun så noe spesielt hos alle deltakerne i kveld.

– Knut Anders hadde en mesterlig fremføring, og Jonas ligger mitt hjerte nært. Tomine var så tøff som valgte en slik ballade. Dette var en kjempekveld, konkluderer Baqwa.

Stressa for låtvalget

De to andre som fikk minst stemmer i kveld var Tomine Harket og Steinar Albrigtsen. Førstnevnte forteller til NRK at hun synes det er veldig trist at Gulbrandsen gikk ut.

– Hun er så utrolig glad og sprudlende, så det er deilig å ha henne rundt meg siden jeg kan være så negativ, sier Harket.

Stjernekamp Tomine Harket Motown

SANG JACKSON: Tomine Harket valgte en ballade fra «kongen av pop», et låtvalg hun selv var stresset for.

Selv var hun stressa for at valget hennes, «Ben» av Michael Jackson, var for rolig.

– Enten så snorker folk, eller så treffer det dem. Da jeg hørte at jeg havna i bunnen tenkte jeg at jeg hadde truffet snorkeknappen, men så gikk det heldigvis fint likevel, forteller hun.

– Det er så sykt tilfeldig hvem av oss som plukkes ut. Det sier alle artistene til hverandre hele tiden.

Neste uke er det storband, og det er det flere som gleder seg til, inkludert Harket.

– Jeg har gleda meg mest til dette, og jeg får synge Nat King Cole. Faktisk så gleder jeg meg helt sykt, sier hun.

Kulturstrøm

 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).

 • Bourdain kritiserte Trump

  TV-personligheten og kokken Anthony Bourdain, som døde 8. juni, tok et oppgjør med den amerikanske presidenten i sitt siste intervju, melder NTB.

  The Guardian har snappet opp det som sannsynligvis var TV-stjernekokkens siste intervju, fra nettmagasinet Popula.

  – Noen på pressebrifingen i Det hvite hus må ofre jobben sin og si: «Din førsteklasses drittsekk!» formaner Bourdain, blant annet.

  Bourdain var kjent for sine mat- og reiseprogram på CNN. Han begikk selvmord, 61 år gammel.

  Anthony Bourdain
  Foto: Angela Weiss / AFP