NRK Meny
Normal

– Overraskende gøy å være kjæresten til John Arne

Men Live Nelvik er ikke så klar for å være fotballfrue på Kypros.

Live Nelvik er dama til John Arne Riise

Live Nelvik er klar med en ny sesong av «Dama til» på NRK, hvor hun tester ut hvordan det er å være kjæreste med sju utvalgte kjendiser (se hele lista i egen faktaboks).

Nelvik får brynt seg på å være i et forhold med alt fra kvinnelige håndballspillere til mesterkokker, men tester også ut hvordan det er å være kjæresten til fotballspiller John Arne Riise.

Avslappet

– Det var overraskende gøy å være kjæresten til John Arne. Jeg trodde han var en litt kjedelig fotballfyr som var utrolig kontrollert. Men han var mer avslappet enn jeg trodde, sier Live Nelvik.

– Hadde du kunnet leve livet som fotballfrue på Kypros?

– Det hadde nok vært superdigg, men det er ikke noe for meg. John Arne sier at det hadde vært et problem om jeg jobbet 9 til 4, og det spørs om det da hadde vært plass til meg, for jeg har et passe stort ego, sier hun og ler.

Se første episode av «Dama til» her:

Live er dama til den velrenommerte kokken og programlederen Eyvind Hellstrøm. Det blir full kræsj når de drar på kjæresteferie til Cannes, og Eyvind er mer interessert i å lukte på grønnsaker enn å gå hånd i hånd med Live på stranda. (1:7).

Tre dagers intenst samvær

Hun forteller at hver av episodene blir til etter cirka tre dagers intenst samvær, hvor det er rett på sak. De hopper rett inn i det og er kjærester fra første sekund. Om noen da er flaue og tilbakeholdne – det bryr ikke Live seg om.

– I denne jobben kan jeg ikke ta hensyn til det. Vi har ikke tid til å være sjenerte, så jeg bare tar tak i hånda og kjører på.

Hun sier at deltakerne er kjendiser som hun selv er nysgjerrig på. Litt av poenget er også å se på hvordan de oppfører seg i det Nelvik tror er uvante situasjoner for dem.

– Livet til Stian Blipp tror jeg er en glamorøs fest, så jeg ville se hvordan han takler hverdagene, som det jo er flest av i et forhold. Derfor vasker vi rundt hjemme, noe han ikke takler spesielt bra.

Kranglet med Hellstrøm

Hun forteller også at det brygget opp til en skikkelig krangel med mesterkokk og programleder Eyvind Hellstrøm.

– Vi drar på tur til Frankrike, hvor han skal gjøre research til en ny bok. Der ble det en konflikt som handler om å gi og ta. Han ville heller spise og lukte på ting, så det endte opp med at vi kjeftet på hverandre.

– Lagde du mat til ham?

– Nei, jeg tror TV-seerne har fått med seg nok tilfeller av at Hellstrøm kjefter ut folk som ikke kan lage mat, sier hun.

Hun har én drømmepartner som hun gjerne skulle hatt med i serien: Skistjernen Petter Northug.

– Petter skulle jeg gjerne vært dama til. Noe på grunn av magemusklene, men mest fordi jeg er dødelig nysjerrig på hvilke kjærestekvaliteter gutter fra Mosvik besitter.

Første episode er nå tilgjengelig på nett, og vises også på NRK1 mandag klokka 21.30.

Kulturstrøm

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold