NRK Meny
Normal

– Nye «Top Gear» utsatt til 2013

På grunn av den sterke konkurransen fra den britiske versjonen av «X Factor», skal BBC ha bestemt seg for å utsette neste sesong av «Top Gear» til 2013.

top gear programlederne

Både briter og nordmenn må vente helt til 2013 før vi får se James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond gjøre noe sprell.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Det er «Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson som hevder dette i en Twittermelding.

– Det er et internett-rykte som sier at det ikke vil bli mer «Top Gear» i år. Med unntak av en julespesial, er jeg redd for at dette er sant, skriver Clarkson.

Les også: India krever Top Gear-unnskyldning

Viker for «feite sangere»

På grunn av sommer-OL i London har det tidligere blitt spekulert i om BBC ikke har sendetid eller penger til å starte opp sesong 19 av det populære bilshowet denne høsten. Ifølge Clarkson er det imidlertid en annen tungvekter som må ta skylden for at bilentusiaster over hele verden må vente helt til 2013 før de får nye sprell fra den britiske trioen.

– Vi skulle gjerne vært tilbake på skjermen i høst, men søndagskveldene kommer til å være fylt opp med feite mennesker som synger, uttaler den rappkjeftede programlederen.

Les også: Top Gear-Clarkson granskes av medietilsynet

Les også: Top Gear-Clarkson provoserer igjen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kremen av Top Gear

Gjennom 18 sesonger har Jeremy Clarkson & co servert et bilprogram litt utenom det vanlige. Slik blir det mange ihuga fans av.

Foto: BBC

Frykter seerflukt?

Simon Cowell

Clarkson antyder at BBC2 frykter konkurransen fra Cowells X Factor til høsten.

Foto: Jason DeCrow / AP

Han sikter til Simon Cowells britiske versjon av «X Factor», som skal vises hos BBCs hovedkonkurrent ITV. «Top Gear» er tradisjonelt sett det mest sette programmet på BBC2, og Clarkson antyder at kanalsjefene ikke ønsker å risikere seerflukt på grunn av den harde konkurransen.

– «Top Gear» er en mellomstor van. Simen Cowell er en stridsvogn. Når han er ferdig med sangkonkurransen sin, starter vi opp igjen.

Les også: Top Gear i elbil-trøbbel – igjen

I Norge sendes «Top Gear» blant annet på NRK3. Hver episode er også tilgjengelig i Nett-TV i inntil syv dager etter at de er sendt på TV.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters