Isac Elliot: – Tror kanskje jeg har flere fans i Norge enn i Finland

Det finske tenåringsidolet Isac Elliot er overrasket og glad for suksessen i Norge, og tror populariteten skyldes mangel på unge norske artister.

Intervju med Isac Elliot før kveldens VG-lista konsert på Rådhusplassen i Oslo.

Den finske popstjernen er av headlinerne under kveldens VG-Lista show på Rådhusplassen i Oslo. 13-åringen gjestet showet i fjor, men det er større oppstyr denne gangen.

– Forrige gang jeg var her hadde jeg nettopp startet karrieren og hadde ikke så mange fans som jeg har i dag. Denne gangen er jeg en av headlinerne, og det er utrolig gøy.

Se utdrag fra Isaac Elliots generalprøve:

Se Isac Elliot øve før kveldens konsert.

– Norske fans er alltid så glade

Elliot debuterte med låten «New Way Home» i fjor, som har blitt spilt over 10 millioner ganger på Spotify. Han har toppet lister i hjemlandet, og også gjort suksess i Tyskland, men føler at fansen i Norge er spesielt ivrige.

– Det er en del oppstyr i Finland og, men jeg føler kanskje at jeg har enda flere fans i Norge enn i Finland. Norske fans er alltid så glade og gir meg utrolig mye støtte.

Hvorfor tror du at du har blitt så populær i Norge?

– Det kan være fordi det ikke er så mange unge norske artister. Men jeg kommer fra ett av nabolandene og besøker ofte Norge, så det kan ha noe med det å gjøre.

Elliot ga ut debutalbumet «Wake Up World» i 2013, som nådde fjerdeplass på VG-lista i fjor.

Han er for tiden aktuell med singelen «Baby I». Låten er produsert av RedOne, som tidligere har samarbeidet med blant annet Pitbull og Lady Gaga.

Isac Elliot bestemte selv at han skulle overraske barna ved St. Olavs Hospital i Trondheim da han hadde fridager der i forrige uke.

Isac Elliot overrasket barna på St. Olavs Hospital da han besøkte Trondheim i mars.

Kulturstrøm

 • – Det var noe flott med det

  – Selv om jeg og søsteren min satt der og fniste, forteller Odd Nordstoga om å besøke bestemorens kapell i kjelleren hennes. Den er en av historiene bak albumet «Fatig ferdamann». Hør tre nye låter live i Kulturstripa.

  Odd Nordstoga
 • Båldrapet blir TV-dokumentar

  Drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka blir nå TV-dokumentar, skriver OA. Produksjonsselskapet Monster skal produsere dokumentaren for Nordic Entertainment Group. Drapet på Bakken i 2016 rystet hele landet, og ble kaldt for "båldrapet".

  Nils Olav Bakken
  Foto: Privat / Politiet