Stine Brun Kjeldaas ute av Mesternes Mester: – Noe forbanna dritt

– Det eneste jeg ikke ville, var å ryke ut først, forteller en skuffet Brun Kjeldaas til NRK.no.

Mesternes mester, første natt-test

Stine Brun Kjeldaas ble første deltaker som måtte forlate Mesternes Mester denne sesongen

Foto: NRK

Stine Bruun-Kjeldaas

OL i Nagano i 1998 var det første olympiske mesterskapet hvor snowboard var en del av lekene. Der fikk stine Bruun Kjeldaas sølv, til tross for et uhell i halfpipen.

Foto: Cathrine Elnan/NRK.no

Tidligere snowboardkjører Stine Brun Kjeldaas var en av dem som var mest tent på Mesternes Mester før innspillingen begynte i Italia sommeren 2013.

– Jeg gleder meg, og er veldig spent på øvelsene. Jeg frykter mye blodslit og kondis-øvelser, og håper det blir mer koordinasjon og balanse, fortalte Brun Kjeldaas til NRK.no før avreise til den vesle italienske byen Iseo utenfor Milano.

Men etter seks øvelser i de to første episodene av Mesternes Mester, så var det Brun Kjeldaas som lå nederst på poengtabellen. Dermed måtte 38-åringen velge en av de andre deltagerne til en duell i den såkalte natt-testen.

– Jeg måtte ut i nattest, og valgte Kim Rygel. Jeg tenkte at ballspillerne var vant til å bruke blikket og reagere kjapt. Jeg kunne tatt Erik Solér, siden vi hadde like mange poeng. Jeg turte ikke ta Johan Remen Evensen, han lå for høyt opp. Kim var en av dem jeg hadde minst kjennskap til. Og så tapte jeg, forteller 38-åringen til NRK.no.

– Kunne vist mer

Stine Brun Kjeldaas

Stine Brun Kjeldaas jubler på pallen etter sølvmedaljen i halfpipe under vinter-OL i Nagano i 1998.

Foto: Lehtikuva/Markku Ulander / NTB scanpix

Natt-testen har vært en gjenganger i alle fem sesonger av Mesternes Mester, og de to duellantene må være kjapp på labben i vinn-eller-forsvinn-øvelsen. Det er syv lyssverd som henger fra taket, og på et tidspunkt vil ett av sverdene falle. Deltagerne vet ikke hvor lang tid det tar eller hvilket sverd som faller ned, men må gripe sverdet så fort de kan.

I årets første natt-test var danseren Kim Rygel raskere enn Stine Brun Kjeldaas, og dermed ble det et kort opphold i Italia for brettkjøreren.

– Det var uflaks. Jeg kunne vist mye mer hvis jeg hadde kommet lenger. Det var noe forbanna dritt. En skikkelig nedtur. Jeg gikk glipp av tiden med de andre, og muligheten til å bli kjent med dem. Det var det verste. Konkurransene var ikke like viktig, selv om jeg hadde hatt lyst til å vinne.

Dro hjem til Frankrike

Etter at hun røyk ut, reiste Stine Brun Kjeldaas hjem til Frankrike. Hun har bodd de siste årene i Biarritz, et sted som er godt kjent for sine ypperlige surfeforhold, sammen med kona Cheryl Maas og datteren Lara på to år.

Kjeldaas har jobbet med markedsføring for klesmerket Roxy, og hadde akkurat sagt opp jobben da hun reiste til Italia for å være med på NRK-programmet.

– Jeg var skikkelig tent. Jeg er klar for å konkurrere, men jeg hadde også hatt en god del tid til å tenke på konkurransen, og gledet meg veldig. Alt lå til rette for at det skulle bli bra, sier Stine Brun Kjeldaas til NRK.no.

Stine Bruun Kjeldaas under Mesternes Mester i Italia

Stine Brun Kjeldaas har bodd i Frankrike de siste årene, men høsten 2013 flyttet hun tilbake til Norge. Her under innspillingen av Mesternes Mester i Italia.

Foto: Cathrine Elnan/NRK.no

NRK.no møter snowboardkjøreren i den norditalienske byen i Iseo, hvor realityserien ble spilt inn og hvor Kjeldaas er tilbake for å være med på siste del av innspillingen. Deltagerne delte en flott villa med svømmebasseng, en enorm hage og paviljong, men der fikk ikke 38-åringen tilbringe særlig mye tid.

Hun fikk likevel noen dager på samme rom som fotballspiller Gro Espeseth og løpedronning Ingrid Kristiansen. De tre ble gode venner i løpet av kort tid.

– Selv om jeg bare fikk tre netter sammen med Gro og Ingrid så ble vi kjempenære på den tiden. Når du er sammen et par dager under slike omstendigheter, så kommer man veldig tett innpå hverandre.

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.