– Metallicafilmen kan ha hjulpet

– Det kan hende det er band som ikke hadde funnes i dag om ikke det var for den filmen, sier Metallicas bassist, Robert Trujillo, i et intervju med SVT i forbindelse med at bandet i kveld får den svenske musikkprisen «Polareprisen». Filmen han sikter til er «Some kind of monster» fra 2004, der man møter et band i dyp krise og som går i terapi. – Metallica kan ha vært det første bandet i metallverdenen som tok i bruk dette, og også var åpne om det, sier Trujillo. Se intervjuet her.

Robert Trujillo
Foto: Chris Pizzello / AP/Scanpix

Kulturstrøm

  • Ny type kunst på Høstutstillingen

    Nytt i år er at søkere ikke trenger å sende inn det fysiske verket. Det legger til rette for kunst som ellers ikke kunne blitt vist. I år kom det inn 2344 søknader til Høstutstillingen. Det er overraskende stor forskjell på verkene forhold til i fjor, sier juryleder Anne Ihle. I år er det mer politisk kunst og tematikk rundt det å holde noen mennesker inne og andre ute. Utstillingen åpner 7. september.

    Anna Ihle leder for juryen til Høstutstillingen 2019
    Foto: Norske Billedkunstnere
  • Dobler penger til sikring av kirker

    KrF har fått gjennomslag for et forslag om å doble beløpet til istandsetting og bedre sikring av kirker. Økningen er på 20 millioner kroner. 80 prosent av norske middelalderkirker i stein har ikke automatisk slokkeanlegg.