Hopp til innhold

– Målet var å unngå fadeser på TV

Rolf Falk-Larssen (57) er fornøyd med sin Mesternes Mester-deltakelse, til tross for en tidlig exit. Målet hans var nemlig nøkternt: Å ikke dumme seg ut på riksdekkende TV.

Rolf Falk-Larssen og Andreas Ygre Wiig

Rolf Falk-Larssen møtte sin overmann i Andreas Ygre Wiig under nattduellen. – Jeg hadde sett ting med Andreas som gjorde at jeg tenkte at han var muskuløs og sterk, men kanskje ikke så god på hurtighet, sier skøyteløperen, som fikk svar på tiltale.

Foto: NRK

Trønderen som herjet skøytesporten på 1980-tallet måtte innse at motstanden ble for sterk i tredje runde av Mesternes Mester. Etter å ha havnet på sisteplass måtte han i nattest, hvor han valgte Andreas Ygre Wiig (36). Der ble han knust av snøbrettkjøreren.

Tøff motstand

En av oppgavene som skulle utfordre deltakernes evne til å holde fokus, var å la dem summere og trekke fra et stort antall utplasserte lime, appelsiner og sitroner. Dette var en øvelse som bankmannen Rolf Falk-Larssen burde briljert i, men den gang ei.

– Jeg var så sikker på at det skulle legges sammen at jeg ikke fikk med meg at det sto minus på siste frukt. Jeg la sammen hver eneste gang. Programlederen prøvde nesten å hjelpe meg. Jeg var ikke fokusert, sier han.

Enkelte stusser kanskje over hvorfor han valgte kraftpakken Andreas Ygre Wiig til duell:

– Jeg hadde sett ting med Andreas som gjorde at jeg tenkte at han var muskuløs og sterk, men kanskje ikke så god på hurtighet. Jeg mente at jeg kunne matche ham. Det fikk jeg jo klart svar på at jeg ikke kunne. Det gikk så fort!, sier Rolf Falk-Larssen.

VIDEO: Her ryker Rolf Falk-Larssen ut av Mesternes Mester.

Stolt av å henge lenge

Han sier at målet med sin deltakelse i Mesternes Mester var å ikke skjemme seg altfor mye ut.

– Målet mitt var å først og fremst ikke gjøre noen fadeser på TV. Men det har gått overraskende bra. Alt som var worst case scenario i hodet mitt ble gjort til skamme.

– Hva ville vært worst case?

– Å bli den første til å falle i vannet da vi hang etter armene (episode 2). Da ville barn, barnebarn og hele Norge tenke «se, der ramler den gamle sekken». Men det skjedde jo ikke, så jeg er jo så stolt!, sier Falk-Larssen, som tok en imponerende tredjeplass i den krevende øvelsen.

Rolf Falk-Larssen i Mesternes Mester

For Rolf Falk-Larssen var høydepunktet den respektable figuren han gjorde i denne øvelsen i episode 2.

Foto: Rubicon

Det kan han delvis takke kona for. Det var nemlig hun som fant et utendørs treningsapparat hjemme i Trondheim som han kunne henge i før han reiste til Portugal for å delta i Mesternes Mester.

– Kona tok grep da hun fikk vite at jeg skulle hit, og hun innførte også treningsprogram med spensthopp opp trapper og en hoppbakke som rutine.

Merket forskjellen

Skøyteløperen la opp for 24 år siden, og det har gjenspeilet ambisjonsnivået han tok med seg inn i konkurransen.

– Mitt utgangspunkt er at Mesternes Mester er en feelgood-produksjon. Mange her er akkurat ferdig med karrierene sine og er nok mer aggressive. Det fikk jeg merke til fulle i flere øvelser, sier Falk-Larssen.

Som syntes det var trist å måtte forlate kameratskapet i huset og romtilværelsen med Steffen Iversen og Kurt Asle Arvesen.

– Vi har blitt veldig bra kjent. Det har vært tøft for Kurt Asle. Jeg og Steffen er jo trøndere på godt og vondt. Men han har tilpassa seg bra, gliser han.

Kurt Asle Arvesen, Steffen Iversen og Rolf Falk-Larssen

Rolf Falk-Larssen skryter av upåklagelig stemning på rommet han delte med Kurt Asle Arvesen og Steffen Iversen.

Foto: Oddvin Aune / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.